UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-31 21:04

Hétszáz felett a fiatalok játékperce az NB I 17. fordulójában

A labdarúgó NB I 17. fordulójában összesen 761 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; kilenc klubban tizenhat ifjonc bizonyíthatott.

Elrajtolt az OTP Bank tavaszi szezonja, így a labdarúgó NB I 17. fordulója után, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: tizenhat játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

A forduló szombati nyitómérkőzésén, a Kisvárda–Paks bajnokin (2–2) a hazaiaknál az idénybeli harmadik bajnokiján pályára lépő Czérna Erik hét percet kapott a bizonyításra, míg a vendégeknél egyetlen utánpótláskorú labdarúgót sem vetettek be.

A Debrecen és a Zalaegerszeg összecsapásán (3–0) az egyszeres magyar felnőttválogatott Baráth Péter csereként beállva harminc percet játszott a Loki középpályájának tengelyében, 25 passzából húsz volt pontos (77%), párharcainak a felét nyerte meg, háromszor szerzett és egyszer adta el a labdát. A zalaegerszegieknél Szalay Szabolcsnak egy félidő jutott kezdőként, a tízes posztján bevetett fiatal Mocsi Attila kiválásával azonban védekező középpályást, majd pár perc erejéig jobb oldali szélsőt játszott, nem túl eredményesen: párharcainak a felét nyerte meg, 64 százalékos hatékonysággal passzolt, kétszer szerzett labdát, s hatszor adta el (háromszor a saját térfelén), háromból egy csele volt jó, egy kaput nem találó lövéssel próbálkozott. A hajrában Németh Dániel is pályára lépett, a neki jutott hét perc alatt egy lövéssel kísérletezett.

A Ferencváros és a Vasas (0–0) találkozóján csak a vendégeknél lépett pályára a kritériumoknak megfelelő fiatal.

A háromvédős rendszerben bal oldali belső védőként bevetett Iyinbor Patrick a zöld-fehérek kölcsönjátékosaként nyújtotta csapata legjobb teljesítményét az InStat adatelemző szerint,

a meccset végigjátszó bekk 96 százalékos pontossággal passzolt, két labdavesztésére nyolc labdaszerzés jutott, párharcainak a felét nyerte meg, egy szerelése volt. Csereként lépett pályára a sérülésből felépülő Szilágyi Szabolcs, a neki jutott 21 percben védekező középpályás létére minden passza társat talált (7/7), öt párharcból kettőt nyert meg, valamint egy szerelése volt.

Vasárnap csapott össze egymással a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia (1–0), a házigazdánál Kállai Kevin jobbhátvédként játszotta végig a bajnokit – négyszer állították meg szabálytalanul, négy jó csele volt, párharcainak 62 százalékát megnyerte, egy (rossz) beadása volt, passzainak 74 százaléka talált társat, háromszor adta el, hatszor pedig megszerezte a labdát, valamint egy szerelése volt. A felcsútiaknál csereként lépett pályára Komáromi György, valamint Gruber Zsombor, ám sem a bal oldali szélsőként, sem a támadó középpályásként bevetett fiatal nem tudott lendíteni együttese játékán.

Az Újpest és a Bp. Honvéd (kiesési) rangadóján (2–1) a liláknál csereként állt be Varga Balázs, a szünetben jobb oldali szélsőként szerepeltetett ifjonc lesgólig jutott, mindemellett egy lövéssel próbálkozott, párharcainak a harmadát nyerte meg, passzainak 64 százaléka volt pontos, három beadásából egy sem talált társat, négy cseléből kettő volt sikeres, egy labdaszerzésére hat labdavesztés jutott. A kispestieknél első NB I-es mérkőzését játszotta (végig) Benczenleitner Barna, a középpályássor bal oldalán bevetett fiatal passzainak 71 százaléka volt pontos, nyolc beadásából egy sem ment csapattárshoz, párharcainak 38 százalékát nyerte meg, három cseléből kettő volt sikeres, hét labdaszerzésére hat labdavesztés jutott (ebből egy a saját térfelén). Kezdőként vetették be Kocsis Dominikot is, a második félidő közepén lecserélt bal oldali támadónak két lövése volt, amiből egy talált kaput, egy helyzetet alakított ki, passzainak 88 százaléka volt pontos, párharcainak 29 százalékát nyerte meg, négy cseléből egy volt jó. Benczenleitneren kívül egy másik debütánst is feljegyezhettünk, a 18 éves Krajcsovics Ábel a 79. percben állt be szélsőként, Kerezsi Zalán pedig a mérkőzés hajrájában lépett pályára középcsatárként.

A Kecskemét–Mol Fehérvár bajnokin (2–1) a vendégeknél nem játszott magyar utánpótláskorú, a hazaiaknál azonban kettő is. A télen szerződtetett Horváth Krisztofer bal oldali támadót játszott, egy kaput találó lövése volt, passzainak 57 százaléka volt pontos, hat beadása után egyszer talált társat a labda, párharcainak 42 százalékát nyerte meg, hat cseléből négy volt sikeres, továbbá 13-szor vesztette el és ötször szerezte meg a labdát. Katona Bálint jobb oldali támadóként játszotta végig a meccset, három lövéséből egyszer talált kaput a labda, passzainak 88 százaléka volt pontos, egy (rossz) beadása volt, párharcainak kétharmadát nyerte meg, 11 labdavesztésére két labdaszerzés jutott, azonban

mind a tíz csele sikeres volt. 

 

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI
AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 17. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként

Bp. Honvéd: 97+67+18+8=190 perc
Kecskemét: 93+77=170 perc
Vasas: 96+21=117 perc
Mezőkövesd: 96 perc
Zalaegerszeg: 49+7=56 perc
Újpest: 51 perc
Puskás Akadémia: 28+16=44 perc
Debrecen: 30 perc
Kisvárda: 7 perc
Játékosonként
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd): 97 perc
Iyinbor Patrick (Vasas): 96 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 96 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 93 perc
Horváth Krisztofer (Kecskemét): 77 perc
Kocsis Domink (Bp. Honvéd): 67 perc
Varga Balázs (Újpest): 51 perc
Szalay Szabolcs (Zalaegerszeg): 49 perc
Baráth Péter (Debrecen): 30 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 28 perc
Szilágyi Szabolcs (Vasas): 21 perc
Krajcsovics Ábel (Bp. Honvéd): 18 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 16 perc
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd): 8 perc
Németh Dániel (Zalaegerszeg): 7 perc
Czérna Erik (Kisvárda): 7 perc
ÖSSZESEN: 761 perc

(Kiemelt kép: Iyinbor Patrick Tokmac Nguennel küzd. Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly)