UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-02 20:56

Simon Barnabást motiválta, hogy az FTC ellen debütálhatott az NB I-ben

A Paks labdarúgócsapatának 18 éves kapusa, Simon Barnabás remekül mutatkozott be az élvonalban az FTC ellen.

A labdarúgó NB I 4. fordulójából szerdán bepótolt mérkőzésen a Paks 3–1-re kikapott odahaza a Ferencvárostól. A találkozón debütált az élvonalban a Paks 18 éves kapusa, Simon Barnabás, aki bár három gólt kapott, teljesítményét Waltner Róbert vezetőedző is dicsérte. 

„Azt kértem Simon Barnabástól, hogy úgy teljesítsen, mintha csak edzésen, edzőmérkőzésen lenne, hiszen azért kapta meg a lehetőséget, mert ezeken jól dolgozott. Élt is ezzel a lehetőséggel, a gólokról nem tehetett, ellenben jól védett, az első félidőben volt egy bravúrja is. Szép jövő előtt állhat, ha így fejlődik tovább” – mondta Waltner az NSO-nak. 

Simon Barnabás bravúrt is bemutatott az FTC ellen Forrás: paksifc.hu

A fiatal kapus pedig úgy fogalmazott az NSO Tv-nek a bemutatkozásáról, hogy: 

„Nagyon jó érzés volt pályára lépni, az csak egy pluszt adott, még inkább motiválttá tett, hogy éppen a Ferencváros ellen debütálhattam az NB I-ben. Kicsit azért izgultam, hiszen még sosem kezdtem, a Fradi ellen játszottunk, de igyekeztem a játékra koncentrálni. A csapattársaim nagyon sokat segítettek, ha hibáztam, akkor is pozitívan szóltak hozzám, ezért is tudtam nyugodt maradni.”  

A Paksból egyébként a 17 éves Horváth Kevin is először szerepelt NB I-es találkozón. 

(Kiemelt kép forrása: paksifc.hu)