UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2023-02-03 13:31

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka a vb-futam végén robbantana

Az SD Worx 21 éves magyar versenyzője, Vas Kata Blanka a hétvégén a hollandiai terepkerékpáros világbajnokságon áll rajthoz.

Magyar bajnoki címmel és Európa-bajnoki bronzzal érkezik a szombati, hollandiai Hoogerheidében rendezendő terepkerékpáros világbajnokságra a 21 éves Vas Kata Blanka, a harmadik dobogós eredmény elérése azonban nem tűnik reálisnak – írja az NSO.

„Fizikailag egyre jobban vagyok a betegségem után, de még mindig nem érzem magam százszázalékosnak. Ezt nem is a hosszú távú állóképességemre értem, sokkal inkább a rövidebb, intenzív, pörgős etapokat bírom kevésbé, emiatt nem szeretnék túlságosan merész célokat kitűzni, de a legjobb ötbe nagyszerű lenne odaérni” – mondta az SD Worx kerékpárosa a Nemzeti Sportnak két nappal a viadal előtt.

Vas Kata Blanka nem csúcsformában érkezik a vébére Fotó: Vanik Zoltán/Bringasport

Ami az ellenfeleket illeti, nem lesz könnyű dolga, ugyanis hazai dominancia várható: Fem van Empel és Puck Pieterse is rajthoz áll a felnőttmezőnyben. Mindkét holland 2002-es születésű, tehát még Vasnál is fiatalabb, és elsöprő dominanciájukat jól jellemzi, hogy a világkupaszezon 14 versenyéből 11-et ők nyertek meg (Van Empel hetet, Pieterse négyet). Ha különösebb meglepetés nem történik, nem túlzás kijelenteni, hogy az arany- és az ezüstérem foglalt, kérdés, milyen sorrendben ér célba a két holland.

„A pálya gyors lesz, technikás, és az előrejelzések szerint eső sem várható, ami az én helyzetemen könnyít, hiszen saras, dagonyás terepen a jelenlegi erőnléti állapotomban nagyobb lenne a lemaradásom. Éppen emiatt taktikailag is úgy készülök, hogy a verseny elején és közepén tartható utazótempót veszek fel, és a végén próbálok robbantani” – folytatta a terepen ötszörös magyar bajnok versenyző.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

(Kiemelt fotó: Vanik Zoltán/Bringasport)