UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-02-06 13:21

Bronzérmekkel jelentkezett az utánpótlás a felnőtt ob-n

A múlt hét végén rendezett felnőtt tollaslabda országos bajnokságon az utánpótlás képviselői közül többen is felállhattak a dobogóra.

Több, az elmúlt években meghatározó ifjú magyar tollaslabdázó búcsúzott el 2022 végén az utánpótlásévektől, a 2004-es születésűek ugyanis január elsejétől már a hivataosan is a felnőttmezőnybe tartoznak. A fiataloknak ennek ellenére már tavaly sem okozott gondot a „nagyok” közötti helytállás, amit mi sem bizonyít jobban, mint a 2022 februárjában megrendezett felnőtt országos bajnokságon mutatott produkciójuk.

Az utánpótlás képviselői ugyanis minden kategóriában odaértek tavaly az ob dobogójára, majd az év további részében is bizonyították a tehetségüket a felnőttmezőnyben, így nem véletlen, hogy a hazai ranglistákon is előkelő pozíciókból kezdték az újévet. Az országos bajnokságot idén is februárban rendezte meg a hazai szövetség, amelyen

ismét képviseltette magát az utánpótlás, a fiatalok közül pedig többen is éremmel térhettek haza a ceglédi Living Sport csarnokból – igaz, a 2022-es termést nem sikerült megismételni.

A női párosok között a 2008-as születésű Dorozsmai Hédi az előző kiíráshoz hasonlóan ismét bronzérmet ünnepelhetett, most a vele egyidős Karalyos Etelka (Hajdú TSE) oldalán. A fiatalok a későbbi győztesekkel, Gonda Daniellával és Kőrösi Ágnessel szemben maradtak alul az elődöntőben. A másik ágon Kustán Kata (2005, FBSE) nővérével, Noémivel közös párosa számára szintén a verseny ezen szakasza jelentette a végállomást. A tavalyi ezüstérme után vasárnap a bronzzal kellett beérnie a 2005-ös Kígyós Keánnak: a Mészáros Petrával alkotott duója három szettben kapott ki a legjobb négy között a Vetor Nikol, Kis-Kasza Miklós párostól.

A verseny részetes eredményei ITT érhetők el.

(A kiemelt képen: Kígyós Keán (archív) / forrás: MTLSZ)