UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-07 16:00

Biztonságban vannak a földrengés sújtotta Törökországban a magyar fiatalok

A Nemzeti Sport megtudta, hogy Antalyában biztonságban vannak a Kisvárda és az FTC utánpótlás labdarúgócsapatai.

Egy héttel ezelőtt a Kisvárda Master Good két korosztályos csapata, az U15-ös és az U16-os együttes repülőre szállt Budapesten, és Kovács János utánpótlás szekcióvezető vezetésével meg sem állt a törökországi Antalyáig. Több futballistapalánta is első alkalommal repült, mégsem erről marad örökké emlékezetes számukra a tíznapos edzőtábor – írja az NSO.

Amint arról a magyar híradások is beszámoltak, hétfő hajnalban 7.8-es erősségű földrengés rázta meg Törökország déli tartományait, amit aztán több, legalább hatos erősségű utórengés követett. Már több mint háromezer halottról számolnak be a hírek, 1939 óta ez a legpusztítóbb földrengés a térségben. A rengés epicentruma 18 kilométer mélyen volt, Gaziantep városától megközelítőleg 33 kilométerre.

„A legsúlyosabb károkat elszenvedő Malatya városa 690, Gaziantep 594 kilométerre fekszik légvonalban Antalyától, így itt szinte semmit sem érzékeltünk a tragédiából – tudta meg a Nemzeti Sport a kisvárdai fiatalok edzőtáborát szervező Gelei Károlytól. – Az első rengések hajnali háromnegyed ötkor voltak, azaz mindenki aludt. Csupán néhány edző, játékos riadt fel, de reggel ők sem tudták megmondani, mitől ébredtek fel. A történtekről mindannyian a híradásokból értesültünk.

Természetesen azonnal hazatelefonáltak a gyerekek, s megnyugtatták a szülőket, nincs ok az aggodalomra, kellő távolságban vannak a földrengés helyszínétől.

Antalya más törésvonalon fekszik, mint az érintett terület, így itt nem kell tartani földmozgástól. Törökországban értelemszerűen lefújták a sporteseményeket, nem játszanak hivatalos meccseket a csapatok. A kisvárdai küldöttség pénteken, közvetlen járattal indul haza.”

A várdaiakon kívül a Ferencváros U15-ös, U16-os, U17-es és U19-es labdarúgócsapatai is éppen Antalyában edzőtáboroznak. A zöld-fehérek több mint százfős küldöttsége is biztonságban van, ők szombaton indulnak haza.

(Kiemelt képen: a kisvárdai fiatalok jól vannak Antalyában)