UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-08 20:17

Becsülettel helytállt az MTK, egygólos vereséget szenvedett az Ajaxtól az ifi BL-ben

Az MTK U19-es csapata egygólos vereséget szenvedett a világ egyik legjobb utánpótlás-nevelő klubjának tartott Ajax ellen, így kiesett az ifi BL-ből.

Noha a világ egyik legjobb utánpótlás-nevelő klubjának tartott Ajax korosztályos együttesével csapott össze az MTK U19-es csapata az UEFA Ifjúsági Liga legjobb 16 közé kerülésért vívott párharcában, a kék-fehérek kezdték jobban az összecsapást, Molnár Ádin már az első percben eltalálta a bal oldali kapufát. Az idő előrehaladtával egyre inkább átvette az irányítást az amszterdami csapat, a nagyobb lehetőségek azonban a házigazda előtt adódtak az első félidőben, Barkóczi Benedek is betalálhatott volna, ha nem véd az ellenfél kapusa bravúrral.

A fordulás után a vendégek nagy nyomás alatt tartották az MTK kapuját, a jobbhátvéd Varga Dominik hibázott, veszélytelen helyzetben buktatta Jaydon Banelt a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, Gabriel Misehouy pedig nem hibázott. Előnye birtokában nyugodtan játszottak a hollandok, az MTK azonban a hosszabbításban szinte a semmiből egyenlíthetett volna, a 92. percben ugyanis tizenegyest rúghatott egy tizenhatoson belüli kezezés miatt. Kovács Mátyás főszereplővé léphetett volna elő, ám nem bírta el a terhet, gyengén a vendégkapus kezébe gurította a labdát. 

Ezzel együtt elmondható, az MTK tisztességgel helytállt, ugyanis több ígéretes támadást vezetett a világ egyik legjobb utánpótlás-műhelyének tartott Ajax U19-es gárdája ellen, szervezetten védekezett, s az egygólos vereség miatt sem kell szégyenkeznie, legfeljebb bánkódnia a végjáték ismeretében.

Az MTK felkészítéséért felelő Kanta József így értékelt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón:

"Büszke vagyok a csapatra. Amit taktikailag elterveztünk, maradéktalanul véghez vittük: kiválóan szűkítettük le a területeket, nem tudtak mögénk kerülni a hollandok gyors szélsői, míg az első félidőben több ellentámadást vezettünk, helyzeteket alakítottunk ki. Sajnálom, hogy egy kétes tizenegyessel alulmaradtunk, nekünk nem sikerült belőnünk, de csak az hibázik, aki oda mer állni egy ilyen téttel bíró BL-meccsen.

Minden elismerést megérdemelnek a srácok,

hiszen volt továbbjutási esélyünk, több nagy helyzetük volt, mint ellenfelünknek. A játékosoknak ugyanilyen mentalitással kell dolgozniuk és játszaniuk minden egyes alkalommal, mint az Ajax ellen tették."

 

MTK BUDAPEST–AJAX 0–1 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2500 néző
MTK: Csenterics – Varga D. (Lépő, 75.), Csernák, Matvijv, Anokye – Szőke, Mensah – Molnár Á., Horváth A., Kovács M. – Barkóczi (Vasvári, 75.)
Vezetőedző: Kanta József
AJAX: Setford – Alders, Gooijer, Henry, Van Bohemen – Gorter, Misehouy (Speksnijder, 85.), Agougil (Chahid, 86.) – Kalokoh, Boerhout, Banel (Chourak, 85.)
Vezetőedző: Frank Peereboom
Gólszerző: Misehouy (0–1, 11-esből) az 59. percben

(Kiemelt kép forrása: mtkbudapest.hu)