UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-02-13 17:26

A KSI, a Pécs és az UVSE az alapszakaszgyőztes a fiúbajnokságokban

Véget ért az alapszakasz a korosztályos fiú vízilabda-bajnokságokban: a KSI, a Pécs és az UVSE várhatja első helyről a folytatást.

Vasárnap a 15. fordulókkal véget ért az alapszakasz a korosztályos fiú vízilabda-bajnokságok A1 jelű csoportjaiban. 

Az ifjúsági pontvadászatban

a BVSC-Zugló a KSI elleni rangadóján veszítette el a veretlenségét.

A sportiskolások a két, felnőttválogatott összetartására is meghívott ígérete, Szalai Péter és Nagy Ákos öt-öt góljának is köszönhetően 17–11-re nyertek vasárnap, ezzel az alapszakasz élén zártak. A második BVSC mögött a Szeged gyűjtötte a legtöbb pontot a bajnokság első felvonásában. Az FTC és a Szentes egy meccsel kevesebbet játszott, de az első három helyezett fix. Az alapszakaszban Leinweber Olivér volt az A1 csoport legeredményesebb fiatalja. A szegedi pólós 14 meccsen játszva jutott 64 gólig. 

A szegedi Leinweber Olivér 64 gólnál jár az ifibajnokságban Forrás: waterpolo.hu)

A serdülők között a Pécs emelkedett ki a mezőnyből azzal, hogy a rendes játékidőben mindvégig veretlen maradt. A pécsiek még a negyedik fordulóban szenvedtek döntetlen után ötméteresekkel vereséget az FTC-től, de ezzel együtt is az alapszakasz első helyén végeztek, megelőzve a ferencvárosiakat és a BVSC-t. Góllövésben a Honvédot erősítő Takács Gellért járt eddig az élen, 65 találatot jegyzett. 

A gyermekkorosztályban az UVSE is közel járt a hibátlan mérleghez, ám a liláknak is becsúszott egy ötméteresek utáni vereség az FTC ellen. Ezt leszámítva a csapat kiegyensúlyozottan teljesített, és megnyerte az alapszakaszt a második KSI és a harmadik FTC előtt. A gólszerzés a legjobban a szegedi Gedra Botondnak ment, aki eddig 76-szor talált az ellenfelek kapujába. 

A bajnokságok a középszakasz után majd a nyolcas döntőkkel érnek véget, így az alapszakasz végeredménye „csak” a csapatok az évad első felében elvégzett munkájáról ad visszajelzést. 

Az ifjúsági fiúbajnokság tabellája ITT érhető el.
A serdülő fiúbajnokság tabellája ITT érhető el.
A gyermek fiúbajnokság tabellája ITT érhető el.

(Kiemelt képen: A KSI ifjúsági csapata/Forrás: ksipolo.hu)