UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2023-02-14 14:56

A legjobb magyar fiataloknak is szoríthatunk a Peridot fedett pályás nyílt bajnokságon

A szerdán kezdődő Peridot fedett pályás nyílt öttusabajnokságon a legjobb hazai fiatalok is megmutatják magukat.

A Magyar Öttusa Szövetség február 15. és 19. között a fővárosi BOK-csarnokban rendezi a Peridot fedett pályás nyílt magyar bajnokságot. Ezzel a viadallal indul az öttusázók idei versenyszezonja, és a megméretés egyben a felnőtt országos bajnokságnak minősül.

A hazai szövetség honlapjának tájékoztatása szerint számos országból érkeznek versenyzők, hogy felmérjék jelenlegi formájukat a világkupa-sorozat kezdete előtt. A szerdai startnál 50 női versenyző áll rajthoz, míg csütörtökön a férfiaknál 66 fő méri össze a tudását. Az eseményen ott lesz a tavalyi év legeredményesebb magyar sportolói közül Gulyás Michelle és Szép Balázs, míg indul az olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnok Marosi Ádám is. 

A bajnokságon a legígéretesebb magyar fiataloknak is szoríthatunk. Többek között versenyez a tavaly junior-világbajnoki címet szerző Koleszár Mihály és a junior Eb-arany-, valamint vb-ezüstérmes Erdős Rita. A fiatalabbakat képviselve pedig indul az előző évadban U19-es vb-bronzérmes Bauer Blanka, az U17-es Európa-bajnok és vb-bronzérmes Mészáros Emma, továbbá az U17-es vb-második Péter Ádám is.

(Kiemelt képen Koleszár Mihály Fotó: UIPM World Pentathlon/Filip Komorous)