UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-17 10:50

Ikszelt a svédekkel az U17-es leányválogatott

A magyar U17-es leány labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott a svédekkel Spanyolországban.

A Schumi Dorottya irányította U17-es leány labdarúgó-válogatott a spanyolországi San Pedro del Pinatarban készül a tavaszi tétmérkőzésekre, az összetartás során pedig Svédország fiataljaival játszik két mérkőzést.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az  első, csütörtöki meccsen fölényben futballozott a svéd együttes, de magyar csapat jól tartotta magát. A svédek gólt nem tudtak szerezni, amely nagyrészt a kapus Ascher Dóra remek teljesítményének köszönhető.

A találkozó 0–0-val ért véget.

„Nagy gratuláció illeti a csapatot, mert helytállt egy fizikálisan erősebb, nemzetközi szinten előttünk járó válogatottal szemben. Jó, hogy ilyen ellenfelekkel játszhatunk, ellenük tudunk fejlődni. Támadásban van még mit tanulnunk, de örülök, hogy kezd összeállni a válogatott játéka. A visszavágón szeretnék mindenkinek játéklehetőséget adni, és remélem, hogy hasonlóan szoros mérkőzést fogunk játszani”– mondta Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Az U17-es lányok legközelebb vasárnap, 16 órakor mérkőznek meg a svédekkel.

U17-ES LEÁNYVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSM, San Pedro del Pinatar
Magyarország–Svédország 0–0
Magyarország:
 Ascher Dóra, Vas Hajna, Acsádi Petra, Harmat Sára (Gégény Petra, 74.), Vincze Borbála, Petrovics Petra, Sinka Napsugár, Jákri Dóra (Koszo Sydney a szünetben), Suták Dorka, Égi Barbara (Bánfi Gréta a szünetben), Turi Bori (Berencsi Bernadett, 90.)

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)