UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-02-18 08:58

Lendvai Natasa a KSI-t és a Szegedet is hatékonyan segíti

A női vízilabda ob I góllövőlistájának képzeletbeli dobogóján álló, nem egészen 17 éves Lendvai Natasa a KSI-ben és a Szegedben is figyelemre méltó teljesítményt nyújt.

A KSI-ben nevelkedik, mellette a Szeged női ob I-es vízilabdacsapatában lövi a gólokat a 17. születésnapját jövő héten ünneplő Lendvai Natasa.

A korosztályos Európa- és világbajnok ígéret a sportiskolások színeiben kiemelkedően teljesít a serdülő, az ifi, valamint az ob I/B-s bajnokságban is. Natasa mindhárom pontvadászatban a góllövőlista élmezőnyében foglal helyet, a serdülők között jelenleg 10 meccsen 51 gólnál tart, a Bóta-Tóth Andrea és Nádor Zsombor irányította együttes pedig még veretlen a bajnokságban. 

Az ígéret kettős játékengedéllyel szerepel a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás élvonalbeli csapatában, a Szegedben, melyben gyorsan megtalálta a helyét. Az SZNVE az elmúlt két napban a bajnokság élcsapataival találkozott, és bár a papírformának megfelelő vereségeket szenvedett, Lendvai Natasa a BL-elődöntő küszöbén álló Dunaújvárosnak négyszer, az Eurokupa-elődöntős UVSE-nek pedig kétszer vette be a kapuját. 

Lendvai Natasa az ob I-es Szegednek is erőssége lett Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A sokra hivatott pólóslány így a pénteki, UVSE elleni találkozó után

a női élvonal góllövőlistájának a harmadik helyére jött fel 32 találattal.

Előtte csak Gurisatti Gréta és Peresztegi-Nagy Kinga áll, utána pedig Szilágyi Dorottya következik. Csupa felnőttválogatott kitűnőség... Nem mellesleg a hazai szövetség statisztikája alapján Lendvai Natasa a labdaszerzésekben is az első osztály legjobbjai között van. 

„Ötéves korom óta vízilabdázom a KSI-ben – mondja Natasa. – Előbb hét évig a fiúkkal játszottam együtt, majd megalakult az egyesület leányszakága. A csapatunk évről évre összeszokottabb, ezért egyre jobban teljesít a bajnokságokban is. Az edzések mindig jó hangulatban telnek, és az edzőink is nagyon felkészültek, segítőkészek. Ebben az évadban a serdülőkkel a döntőbe jutás a minimum, amit el szeretnénk érni, az ifikkel pedig a négy közé kerülés a célunk. Bizakodásra ad okot, hogy mindkét csapatban nagyon jó a tengely, a kapusokkal, a centerekkel, valamint a széleken is megvan az összhang. Az ob I nagy lépés a korosztályos bajnokságokhoz képest, de ott is igyekszem a lehető legjobban segíteni a Szegedet. Úgy érzem, hogy sikerült hamar beépülnöm a csapatba, ezért többnyire a játék is jól megy. A korosztályos válogatottal elért U15-ös Európa-, és U16-os világbajnoki címem leginkább a motivációmban játszik fontos szerepet. Szeretném, hogy folyamatos legyen a fejlődésem, és hogy idővel a felnőttválogatottal is hasonló sikereket érjek el.” 

(Kiemelt képen: Lendvai Natasa a KSI színeiben Fotó: Nyolczas Ivett)