UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-02-19 11:21

Tovább robog a HSA NEKA az NB I-ben

A 2022/23-as férfi NB I-es évadban a hatodik győzelmét szerezte meg a hétvégén a javarészt utánpótláskorú kézilabdázókból álló HSA NEKA, amely továbbra is a tabella középmezőnyében áll.

A felnőtt férfi kézilabda NB I 2022/23-as évadának 15. fordulójában a javarészt utánpótláskorú játékosok alkotta HSA NEKA hazai pályán fogadta a Sport36-Komló csapatát. A balatonbogláriak az eddigi teljesítményükkel felülmúlták az előzetes várakozásokat, stabil tagjai a középmezőnynek, csoda kéne ahhoz, hogy ne bennmaradó helyen fejezzék be az alapszakaszt. 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai a Komló ellen is megmutatták, számolni kell velük a felnőttélvonalban: a Sótonyi László vezetőedző által irányított együttes a mérkőzés elejétől magához ragadta a kezdeményezést, és egészen a 40. percig vezettek, ám ekkor a vendégek kiegyenlítettek (15–15). A bogláriak azonban nem estek kétségbe, az utolsó 20 percet 12–3-ra nyerték, nem maradtak izgalmak a hajrára. A fiatalok közül Krakovszki Bence (20) volt a legeredményesebb nyolc góllal, mellette Papp Tamás (20) és Szilágyi Benjámin (19) is négy találattal jelentkezett.

Sótonyi a diadal utáni értékelésében kiemelte,

az alapkoncepciójuk nem változott, fiatalokból építenek csapatot, amelynek tagjai krízishelyzetben lépnek pályára és hoznak döntéseket. Emellett azt is mondta, hogy büszke a fiúkra, akik a korukat meghazudtoló módon játszottak.

(A kiemelt kép forrása: NEKA/Tompos Gábor)