UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-24 18:34

A Benfica és a Sociedad is vinné Kerkez Milost

Olasz sajtóhírek szerint a Real Sociedad és a Benfica is érdeklődik az AZ Alkmaar magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos iránt.

Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint a Real Sociedad és a Benfica is érdeklődik az AZ Alkmaar magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos iránt, aki azonban még Milánóba is visszatérhet – számol be az NSO.

A La Gazetta dello Sport és a Calciomercato is arról írt, hogy információik szerint több magasan jegyzett európai klub, köztük a Real Sociedad és a Benfica is élénken érdeklődik a magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos iránt, aki még mindig csak 19 éves, de stabil alapembernek számít a holland AZ Alkmaarnál – utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már most 35 tétmeccs van a lábában a 2022–2023-as idényben. 

Ami igazán érdekessé teszi a történetet, hogy Kerkez korábbi klubjának, az AC Milannak visszavásárlási joga van a négyszeres magyar válogatott játékosra, vagyis ha valaki egy adott összeget ajánl a fiatal szélső védőért, s ezt az ajánlatot a milánóiak is tartják, akkor ők nyerik a licitháborút. 

A Milan egyébiránt 2021 telén vette meg Kerkezt a Győrtől, majd egy évvel később 2 millió euróért adta el őt a hollandoknak.

Kerkez piaci értékét a Transfermarkt 7 millió euróra becsli, de az olaszok arról írnak, hogy ha a korát és az eddigi fejlődési ívét vesszük alapul, akkor 15-20 millió eurót is kérhet érte az Alkmaar. A kérdés csak az, hogy a Milan érvényesíti-e az opcióját (és ha igen, eladja-e a világbajnok balhátvédjét, Théo Hernandezt), vagy lesz olyan klub – akár a Benfica, akár a Real Sociedad –, amely többet adna a 19 éves védőért.

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)