UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-02-24 20:04

Négy junior és egy ifjúsági játékos a férfiválogatott bő keretében

Varga Zsolt szövetségi kapitány négy junior és egy ifjúsági játékost hívott meg a férfi vízilabda-válogatott világkupa-selejtezőre készülő bő keretébe.

Varga Zsolt szövetségi kapitány kijelölte a férfi vízilabda-válogatott március 8. és 14. között Zágrábban esedékes világkupa-selejtezőre készülő bő keretét, amelyben ismét helyet kapott a 35 éves klasszis, Varga Dénes, aki legutóbb tavaly, a hazai rendezésű világbajnokságon szerepelt a nemzeti csapatban.

A zágrábi tornával kapcsolatban a szakember megjegyezte, fiatalabb csapattal kíván nekivágni a viadalnak: 

„Egy ilyen sorozatterhelésen derül ki, kire lehet számítani az igazán éles téthelyzetekben. Egy világbajnokságon már nem lehet kísérletezni, embereket próbálgatni, egy ilyen torna, még ha a jelentősége azért kisebb is, terhelésben hasonló, azaz alkalmas arra, hogy felmérjünk mindenkit, akit szeretnénk.” 

Hozzátette: ez ugyanakkor nem mehet az eredményesség rovására, a döntőbe jutás a cél a horvátországi tornán, ahonnan az első három jut tovább.

A bő keretben öt olyan játékos kapott helyet, aki az idén még a juniorválogatottban is érdekelt lehet.

A 2003-as születésűeket Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Vigvári Vince és Vismeg Zsombor képviseli, a kapus Gyapjas Viktor pedig 2004-esként, azaz még ifistaként bizonyíthat.

A magyar válogatott jövő csütörtöktől hétfőig a Duna Arénában készül, ezután indul útnak a szűkített keret Zágrábba, ahol sorrendben Franciaországgal, Olaszországgal, Japánnal, az Egyesült Államokkal és a házigazda Horvátországgal játszik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: 
Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC Telekom Waterpolo), Jansik Szilárd (FTC Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (A-HÍD Vasas-Plaket), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Molnár Erik (FTC Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC Telekom Waterpolo), Német Toni (FTC Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiakosz), Vigvári Vendel (FTC Telekom Waterpolo), Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa), Zalánki Gergő (Pro Recco)

(Forrás: MTI/Kiemelt képen: Mészáros Mátyás/Fotó forrása: vlv.hu)