UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-02-27 09:00

Szántosi Dávid és Barcsai Sophie is duplázott az ifjúsági Budapest-bajnokságon

A fiúk mezőnyében Szántosi Dávid (16), a lányok között Barcsai Sophie (14) szerzett két aranyérmet egyesben a korosztályos asztaliteniszezők Budapest-bajnokságán, miután mindketten megnyerték az U19-esek és az U17-esek versenyét is.

A serdülők után az ifjúsági korosztály (U19 és U17) versenyeivel folytatódott az utánpótláskorú asztaliteniszők Budapest-bajnoksága. A BVSC-Zugló csarnokában rendezett fiúk versenyében a Szarvasi Körös ASE 16 éves játékosa,

Szántosi Dávid dominált, aki első kiemeltként az U19-es és az U17-es korosztály versenyét is megnyerte.

A fiatalabbak döntőjében a szekszárdi Kizakisz Georgiosz Nikolaoszt, az idősebbek fináléjában a soltvadkerti Lei Balázst verte hétjásztmás nagy csatában. Párosban a Cseri Ádám, Vörös Balázs (U19), illetve a Szántosi Dávid, Wei Chen Yu (U17) duó nyert.

Barcsai Sophie hasonlóképpen kiemelkedett a lányok mezőnyből az Ormai-csarnokban.

A Statisztika UAK még csak 14 esztendős reménysége szintén duplázott: az U17-esek között a soltvadkerti Tanács Nórát, az U19-esek viadalán az első kiemelt, békési Balogh Kirát győzte le 4:2-es arányban a döntőben. Párosban a Müller Evelin, Tanács Nóra (U19), valamint a Barcsai Sophie, Dohoczki Nóra (U17) kettős diadalmaskodott. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

(Kiemelt képen: Barcsai Sophie a dobogó tetején az U19-es lányok között)