UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás Kadét és junior vívó Európa-bajnokság (2023)

2023-02-28 18:29

Csapatban ezüst és bronz a junior Eb zárásaként

A tallinni junior vívó Európa-bajnokság záró napján a férfi kardcsapat ezüst-, a férfi tőrválogatott pedig bronzérmet szerzett.

A tallinni junior vívó Európa-bajnokság utolsó napján sem maradtak érem nélkül a magyar fiatalok.

A Péch Kornél, Petrucz Mirkó, Tóth Bertalan, Vigh Benedek összetételű junior kardcsapat az azeriek legyőzése után a franciák elleni elődöntőben nyert bravúrosan 45:42-re. Vigh a mérkőzés végén 9:2-es vívással fordított. A döntőben aztán a románok 45:31-re bizonyultak jobbnak a Neuhold Sándor által irányított magyaroknál, akik

junior Európa-bajnoki ezüstérmet szereztek.
Balról: Tóth Bertalan, Petrucz Mirkó, Péch Kornél és Vigh Benedek Fotó: Bizzi Team

A férfi tőrválogatotthoz csatlakozott Szemes Gergő, aki az egyéni verseny idején a kairói felnőtt-világkupán szerepelt. Mellette Bagdány Albert, Budaházy Amdrus és Rubin Mattia vívott a csapatban. A Mazza Lorenzo vezette négyes a svédeket és a briteket is könnyedén győzte le az elődöntőig, melyben a franciáktól 45:30-ra kikapott. A bronzért a csapat az olaszokkal találkozott, és a fordulatos összecsapás végén Szemes fordítása kellett a 45:41-es sikerhez.

A tőrcsapat a dobogó harmadik fokára állhatott.
Balról: Szemes Gergő, Rubin Mattia, Budaházy Amvrus, Bagdány Albert Fotó: Bizzi Team

A Wimmer Dorina, Kálmán Gyöngyvér, Salamon Réka és Szarvas Rita alkotta a női párbajtőr-válogatottat előbb szoros párharcban győzte le az ukránonat 44:41-re, majd a franciáktól még kiélezetebb mérkőzésen 45:43-ra kikapott.
A Partali Csaba irányította lányok így az ötödik helyért folytathatták, és miután a spanyolok ellen gond nélkül nyertek, az olaszokkal nem bírtak (34:41). A válogatott a hatodik helyen végzett.

Balról: Szarvas Rita, Kálmán Gyöngyvér, Wimmer Dorina, Salamon Réka Fotó: Bizzi Team

A junior Eb-n a magyar küldöttség egyéniben három harmadik helyezéssel, csapatban két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zárt.

A junior Európa-bajnokság eredményei ITT érhetők el.

(Kiemelt kép forrása: Bizzi Team)