UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-03-03 20:35

Baa Dominika remek formában tért vissza hosszú kihagyása után

A TFSE-MTK 18 éves kosárlabdázója, Baa Dominika térdsérülése miatt több, mint egy évet kényszerült kihagyni, majd a sikeres felépülés után február közepén jó teljesítménnyel tért vissza az NB I/A-csoportban.

Február 19-én, vasárnap este Baa Dominika 413 nap után lépett pályára újra a felnőtt első osztályú kosárlabda-bajnokságban. A TFSE-MTK 18 éves, korosztályos válogatott hátvédje még 2022. január 2-án szenvedett térdszalagszakadást a Sopron otthonában. A hosszú rehabilitációs időszak után a Nagykanizsán nevelkedett fiatal az Atomerőmű-KSC Szekszárd ellen tért vissza, és tíz percnyi játékidő alatt hét ponttal (ötből három sikeres mezőnykísérlet), egy-egy lepattanóval, gólpasszal és szerzett labdával vétette észre magát, ezzel pedig kivette a részét csapata 81–75-ös meglepetésgyőzelméből az Euroligában szereplő Tolna megyeiek ellen.

„Remek érzés volt tizenhárom hónap után újra pályára lépni. A sérülésből visszatérve az első meccsemet az NB I/B-ben játszottam az Ajka ellen. Ilyen hosszú kihagyás után persze volt bennem némi izgatottság a mérkőzés előtt, de korántsem akkora, mint az első A-csoportos mérkőzésemet megelőzően – nyilatkozta Baa Dominika az Utánpótlássportnak. –

A Szekszárd ellen mát jóval nagyobb drukk dolgozott bennem, de a pályára lépve ez is hamar elmúlt.

Igyekeztem a lehető legjobbat nyújtani, minél többet segíteni a csapatnak. A társak is végig biztattak, ami megkönnyítette a dolgom, nagy lendületet adott a támogatásuk.

Nagyon boldog voltam, hogy ilyen jól sikerült a visszatérés, sikerült hozzátennem a csapat teljesítményéhez, ráadásul bravúrgyőzelmet arattunk, ami külön öröm.

A BKG elleni második, idegenbeli meccsen már több időt, mintegy húsz percet tölthettem a pályán, amelyet abszolúte élveztem, próbáltam élni a bizalommal. A céljaink elérése, vagyis a rájátszásba jutás szempontjából kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy Szigetszentmiklóson is nyertünk.”

A Magyar Bianka vezette TFSE-MTK – Dominikával a soraiban – jelenleg a kilencedik helyen áll a tabellán, és az alapszakasz végéhez közeledve nagy erőkkel küzd a legjobb nyolc közé kerülésért, vagyis a playoff-részvételért az élvonalban.

Baa Dominika (jobbra) túl a sérülésen egyre jobb formában játszik az NB I/A-csoportban Fotó: Hegedüs Gábor/MTK Budapest

„Összességében sikeres rehabilitáción vagyok túl, szerencsére most már minden rendben van a térdemmel.

Nyilván, még sok munka vár rám, hogy elérjem a legjobb formámat, de szépen lassan kezdek visszarázódni. Fizikailag muszáj még gyorsulnom és erősödnöm, ehhez pedig vissza kell építeni a korábban meglévő izomzatot. Emellett persze fejben, a gyors döntéshozatalokban is újra meg kell szoknom az A-csoport tempóját.

Azon vagyok, hogy edzésről edzésre fejlődjek, és ebben a klub is minden támogatást megad.”

(Kiemelt kép forrása: Hegedüs Gábor/MTK Budapest)