UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-03-04 09:01

Denk Norbert országos döntőbe vezetné a Dávid Kornél KA juniorcsapatát

A kiemelt akadémiák játékosai mellett a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia fiatalja, Denk Norbert (16) is a legjobb pontszerzők közé tartozik a juniorbajnokságban.

Mérkőzésenkénti 19 pontjával Denk Norbert jelenleg a második helyen áll a pontlistán a junior fiú kosárlabda-bajnokság legerősebb Piros rájátszáscsoportjában. (A hétközi Sopron–Vasas meccs előtt még vezette a listát, ám időközben Flasár Botond megelőzte őt.)

A Dávid Kornél Akadémia ígéretes bedobója a pontjai mellett 10 lepattanót, 2,3 gólpasszt, 1,8 szerzett labdát és 2,5 blokkot

(legutóbbi kategóriában a legjobb az U18-asok teljes mezőnyében) is beletesz a közösbe átlagosan, ezzel pedig összességben a második legjobb VAL-mutatót (24,5) produkálja a korosztályában. Megjegyzendő, hogy Denk az alapszakasz után a rájátszásra szinte valamennyi statisztikai mutatóban javulni tudott, miközben a játékpercei nem változtak jelentősen, és a playoffban – értelemszerűen – hétről hétre a legerősebb csapatok ellen kell bizonyítania.

Be kell valljam, a számokra ránézve elsőre én is meglepődve láttam, hogy a rájátszásban jobban megy a játék, mint az ősszel.

Talán ez amiatt is lehet, mert az alapszakaszban még voltak kisebb hullámvölgyeim, több gyengébb meccsem is akadt, viszont mostanra viszonylag kiegyensúlyozott formát tudok hozni. Eközben a csapatjátékunk is sokkal jobban kiforrta magát, ez pedig az én teljesítményemhez szintén sokat hozzátesz, megkönnyíti a dolgom, szóval ez nemcsak az enyém, hanem legalább annyira a csapattársak érdeme is. Érzem magamon, hogy a szezon kezdete óta jelentősen fejlődtem, jóval dominánsabb játékra vagyok képes. Nagy örömmel tölt el, hogy a bajnokság legjobbjai közé tartozom, azon leszek, hogy legalább ilyen, hanem még jobb formában folytassam az évad hátralévő részében" – mondta Denk Norbert az Utánpótlássportnak.

A Dávid Kornél KA együttese pillanatnyilag a tabella hetedik helyén áll a Piros csoportban. A rájátszás végeztével az első hat helyezett egyenes ágon jut az országos döntőbe, míg a hetedik és a nyolcadik keresztjátékban küzd meg a Fehér csoport legjobbjaival a nyolcas döntő utolsó két kiadó helyéért.

Amikor szeptemberben nekivágtunk a bajnokságnak, még nem igazán hittük el, lehet keresnivalóank az ország legjobb csapatai között, nem tűnt reálisnak, hogy bejuthathunk az országos döntőbe. A bajnokság előrehaladtával viszont ez megváltozott, és az eredményeink azt mutatták, hogy abszolút van potenciál a csapatunkban, kiharcolhatjuk a legjobb nyolcba kerülést, szóval most már az A-döntős szereplés a kimondott célunk

– nyilatkozta a székesfehérvári fiatal, aki a társaival közösen az őszi szezonban például bravúrgyőzelmet aratott az NKA Pécs ellen. – Bízom benne, hogy ez akár egyenes ágon összejöhet, ehhez viszont a rájátszásból hátralévő négy meccsünket nagyon jól kellene lehozni. Jelen állás szerint az a realitás, hogy keresztjátékra kényszerülünk, de ha végül úgy alakul, mindent megfogunk tenni a sorsdöntő párharcban is. Nekem tavaly  akkor még kadétkorúként – volt alkalmam belekóstolni, milyen is az országos döntő hangulata, mivel a juniorokkal – rendkívül fiatal csapattal – egy évvel ezelőtt már sikerült kivívni az országos döntőt. Mindent megteszek azért, hogy ismét átélhessem ezt az élményt, és a legszűkebb elitben szerepelhessünk a fiúkkal."

(Kiemelt képen: Denk Norbert (feketében) / Forrás: Rátgéber Akadémia)