UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-03-04 14:25

Özbas Szofi bronzérmes a taskenti Grand Slam-versenyen

A 21 éves Özbas Szofi négy győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyen zárt a felnőtt cselgáncsozók taskenti Grand Slam-viadalán.

Az utánpótlás-kategóriákban szinte mindent megnyerő, felnőtt Eb-bronzérmes Özbas Szofi (63 kg) a hazai közönség előtt szereplő, üzbég Sevinch Isokova ellen kezdett, és két vazarival győzött a legjobb 32 között Taskentben. Majd a Budapesti Honvéd 21 éves dzsúdósa hasonlóképpen verte a kazah Eszmigul Kujulovát is, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a pánamerikai bajnok, kubai Maylin Del Toro Carvjal következett – ezúttal ipponnal nyert a magyar lány. Így jöhetett a legnagyobb falat a döntőbe jutásért: a regnáló világbajnok, japán Horikava Megumi. Szofi nagyot küzdött, de végül nem bírt a 27 éves, ázsiai klasszissal. A francia Agathe Devitry elleni bronzmeccsen a hosszabbítás döntött az érem sorsáról: hat perc után végül

Özbas Szofi szerezte meg a győzelmet, ezzel felállhatott a dobogó harmadik fokára a 63 kilósok között. Toncs Péter tanítványa pályafutása negyedik Grand Slam-érmét nyerte. 

A súlycsoport másik magyar indulója, Varga Brigitta (21) a nyolcaddöntőig jutott.

(Kiemelt képen: Özbas Szofi (kékben) / Forrás: IJF)