UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-03-05 14:57

Először nyert felnőtt ob-t Kincses Kolos

A nőknél a felnőttek között elsőéves Bartha Panna, a férfiaknál a 16 éves Kincses Kolos nyerte a Magyar Teniszszövetség fedett pályás országos bajnokságát.

A héten rendezte a Magyar Teniszszövetség a fedett pályás országos bajnokságot a pécsi Hotel Makár Wellnes & Sport szállodában – számol be az NSO. A nőknél a Pécsi Városi Teniszklub játékosa, Bartha Panna a szombati döntőben két szettben legyőzte a 16 esztendős Bíró Melindát, a Gellért Tenisz Iskola ígéretét. A 18 éves Bartha egyébként remekül kezdte az idényt: Antalyában január első felében 15 000 dollár összdíjazású ITF Future-tornát nyert úgy, hogy a döntőben a 3. kiemelt orosz Darija Lodikovát múlta felül, s a követező héten ugyancsak a török városban egy azonos rangú eseményen az elődöntőig ismét eljutott.

A férfiaknál az U16-os válogatott első számú játékosa, az MTK-s Kincses Kolos nagy csatában diadalmaskodott, ellenfele a fináléban Kis-Balázs Rafael, a Balatonboglári Tenisz Club növendéke volt. Az eseményen ott volt Sütő Csilla, a szövetség főtitkára, valamint Bardóczky Kornél fejlesztési- és Sávolt Attila szakmai igazgató is.

Kincses Kolos először lett felnőttbajnok Forrás: Magyar Teniszszövetség
FEDETT PÁLYÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, PÉCS
Egyes. Döntő. Férfiak:
 Kincses Kolos–Kis Balázs Rafael 7:6, 7:5. Nők: Bartha Panna–Bíró Melinda  7:5, 6:2

(Kiemelt kép forrása: Magyar Teniszszövetség)