UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2023-03-06 12:30

Józsa Levente ezüstérmes a felnőttek versenyében a Szófia Openen

A 20 éves Józsa Levente (68 kg) nagyszerű menetelés után a második helyen végzett a felnőttek között a G2-es besorolású Szófia Openen.

Öt magyar tekvondós lépett pástra a Szófia Open vasárnapi versenynapján, közülük a 20 esztendős Józsa Levente szerepelt a legjobban a 68 kilósok mezőnyében, miután meg sem állt a döntőig a G2-es kategóriájú, bulgáriai felnőttviadalon – számolt be a hazai szövetség.

Nyitányként Józsa ukrán ellenfelet győzött le a legjobb 16 közé jutásért, majd a nyolcaddöntőben francia riválisát is búcsúztatta. A következő körben ismét ukrán versenyző várt rá: a magyar fiú ezt a találkozót is megnyerte, így már biztos érmesként várhatta az elődöntőt, amelyben a világbajnok, dán Otto Jörgensent szintén felülmúlta. Jöhetett a finálé az újabb vb-győztes, a dél-koreai világbajnok Kvonnal szemben: az első menetet az ázsiai nyerte, ezután a másodikban Józsa vezetett is, Kvon azonban fordítani tudott, és megszerezte a végső sikert a rangos versenyen. Remek eredményt elérve Józsa Levente a dobogó második fokára állhatott öt megvívott mérkőzését követően.

EREDMÉNYEK:
Józsa Levente–Biatets: 2–0
Józsa–Chellamootoo: 2–0
Józsa–Mirzoiev: 2–0
Józsa–Jörgensen: 2–1
Józsa–Kwon: 0–2

(Kiemelt kép forrása: wtftaekwondo.hu)