UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-03-07 09:03

Vismeg Zsombor is ott lesz a zágrábi vk-selejtezőn

A magyar férfi vízilabda-válogatottban a már Eb-ezüstérmes Molnár Erik mellett Vismeg Zsombor képviseli a juniorokat a zágrábi világkupa-selejtezőn.

Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kijelölte 16 fős keretét a szerdán kezdődő zágrábi világkupa-selejtezőre.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok Varga Dénes a tervek szerint a nyári folytatásra tér majd vissza a válogatottba, viszont a hatcsapatos zágrábi tornán Szakonyi Dániel, Aranyi Máté, valamint Vismeg Zsombor személyében három újoncot avat a nemzeti együttes.

Közülük a Szolnokban pólózó Vismeg Zsombor 2003-ban született, azaz a korosztályos bajnokságokban már nem, de az U20-as válogatottban még játszhat az idén. Mellette a 16 fős keret tagja az FTC szintén juniorkorú játékosa, Molnár Erik, aki már tavaly is tagja volt a Splitben Európa-bajnoki ezüstérmet kiérdemlő válogatottnak.

A 19 éves Vismeg az NSO Tv-nek úgy fogalmazott a keretbe kerüléséről, hogy:

„Felülírhatatlan érzés, nagyon jól esett, de még fel kell dolgoznom. Próbálom megélni minél jobban, nagyon boldog vagyok, el se lehet mondani, hogy mennyire!” 

A keretben tartalékként kapott helyet a kisebb sérüléssel bajlódó Zalánki Gergő és a szintén 19 esztendős Vigvári Vince.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A ZÁGRÁBI VILÁGKUPA-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
 Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC Telekom Waterpolo), Jansik Szilárd (FTC Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Molnár Erik (FTC Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC Telekom Waterpolo), Német Toni (FTC Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiakosz Pireusz – Görögország), Vigvári Vendel (FTC Telekom Waterpolo), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa),
Tartalékok (szükség esetén játszhatnak): Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco – Olaszország)
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA A VK-SELEJTEZŐN
Március 8., szerda
20:30: 
Franciaország–Magyarország
Március 10., péntek
19:00: 
Magyarország–Olaszország
Március 11., szombat
20:30: 
Japán–Magyarország
Március 13., hétfő
19:00:
 Egyesült Államok–Magyarország
Március 14., kedd
20:30: 
Magyarország–Horvátország

(Forrás: MTI/Kiemelt képen: Vismeg Zsombor/Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)