UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-03-08 13:56

Drahos Leilával az élen remek formában a BEAC kadét leánycsapata

A Szegeden nevelkedett, korosztályos válogatott kosárlabdázó, Drahos Leila (15) tavaly nyáron igazolt a BEAC csapatához, de az őszi szezonban sérülés miatt még elmaradt a legjobb formájától, az elmúlt hetekben viszont – immár újra egészségesen – ismét kiválóan teljesít, ezzel pedig nagyban hozzájárul az újbudaiak nagyszerű szerepléséhez a kadétbajnokságban.

A BEAC-Újbuda U16-os leány kosárlabdacsapata az utóbbi időben sorozatban aratja a győzelmeket közvetlen riválisai ellen: a Vasas, a Kecskemét és a Csata után legutóbb a DVTK együttesét is felmúlták Mészáros Vivien tanítványai, ezzel jelenleg a BEAC a legjobb formában lévő csapat a korosztályos bajnokság legerősebb Piros rájátszáscsoportjában, és a négymeccses győzelmi szériának köszönhetően a jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán.

A miskolciak elleni 79–73-as sikerben oroszlánrészt vállalt

Drahos Leila, aki 34 pontig jutott, emellett 11 lepattanót, 5 gólpasszt, 4 szerzett labdát, 2 blokkot és 10 kiharcolt faultot is jegyzett, ezzel összességében 51-es VAL-mutatóval zárt,

és az eddigi legjobb teljesítményét hozta az évadban. Az U16-os válogatott irányítóreménység a szegedi évek után múlt nyáron igazolt a fővárosba, ahol az elején viszont sérülés hátráltatta, így nem indult zökkenőmentesen a pályafutása új klubjában.

„Az Európa-bajnokság után a nyár végén kaptam némi pihenőt, így csak később tudtam becsatlakozni a csapat felkészülésébe – kezdte az Utánpótlássportnak Drahos Leila, aki tagja lehetetett a portugáliai korosztályos Eb-n ötödik válogatottnak. –

Azonban az Eb közben sajnos elkezdett fájni a derekam, a torna végére pedig csak rosszabbá vált. A pihenő ugyan segített kicsit, de hamar újra előjöttek a problémák, így az őszi szezon elején nem sokat tudtam játszani, az októbert szinte teljesen kihagytam, majd november végén térhettem vissza, és mostanra kezdem visszanyerni a formámat.

Az elmúlt néhány meccsen már jóval magabiztosabbnak éreztem magam a pályán, nyilván soha nem vagyok maximálisan elégedett, de a DVTK ellen már sikerült olyan szintet hoznom, amelyet hosszú távon is állandósítani is szeretnék. Összességében kondiban még van lemaradásom, de igyekszem mihamarabb megerősödni.”

Nem csak Drahos az egyetlen szegedi kötődésű fiatal, aki tavaly a BEAC-hoz igazolt, ugyanis Bálint Polla, Rácz Zsófia és Tatai Fanni is ezt az utat követte, míg a Tisza-parti edzők közül Mészárosné Kovács Andrea, Földi Alexandra és Mészáros Vivien folytatta Újbudán.

Drahos Leila Forrás: BEAC-Újbuda

„Villámgyorsan megtaláltam a helyem a BEAC-ban, nagyon jól fogadtak a lányok, az edzőket pedig ismertem korábbról, ami nagyban megkönnyítette a dolgom – mondta Leila, majd így folytatta a kadétcsapat sikereiről: – A nyári nagy változások után kellett némi idő, hogy összecsiszolódjunk, de az elmúlt hetekben kezd igazán összeállni a játékunk, egyre jobban működünk csapatként, ez pedig az eredményekben is meglátszik.

Az elsődleges célunk a nyolcas döntőbe jutás, majd ott minél jobb helyezést elérni. Jelenleg felfelé ível a formánk, bízom benne, ezt a szintet a szezon végéig képesek leszünk fenntartani, és akkor az érmekért is harcban lehetünk az országos döntőben.

(Kiemelt kép forrása: BEAC-Újbuda)