UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-10 16:58

Andrea Lekics sokat tesz a fiatalok fejlődéséért

A Ferencváros női kézilabdacsapatának szerb irányítója, Andrea Lekics évek óta szívügyének érzi a „Tiszteld a tehetséged” programot.

Évek óta rendez egyhetes táborokat kézilabdaszerető gyermekeknek az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának szerb irányítója, Andrea Lekics – írja az NSO. A pályafutása során a Győri Audi ETO KC-val 2013-ban Bajnokok Ligáját is nyert 35 éves játékos az Európai Kézilabda-szövetség honlapjának beszélt az EHF Respect Your Talent („Tiszteld a tehetséged”) program részleteiről. 

„Túl sok fiatal tehetség korán feladja a kézilabdát, mert nem tudják kezelni a családjuktól, edzőiktől és a környezetüktől érkező problémákat azokban az éveikben, amikor mély érzelmeiket kell legyőzniük” – jegyezte meg Lekics, aki 2013 óta gyűjti táborába a gyermekeket Európa minden tájáról. 

„Az a célom, hogy reményt, önbizalmat és önmagukban való hitet adjak nekik.

Az, hogy lehetőségünk van másokon segíteni, különleges dolog, és mindannyiunknak erre kell összpontosítanunk.

Nem csak a kézilabdás gyerekeknek segíteni, hanem a mindennapokban is segíteni egymást. Légy bátor és higgy abban, amit csinálsz, türelem és jó emberek keverékére támaszkodva, ez nagyszerű eredményekhez vezet. Eső után mindig jön a szivárvány. Bízzon a folyamatban, és higgyen az álmaiban” – zárta szavait a kézilabdázó. 

A teljes cikk ITT érhető el. 

(Kiemelt képen: Andrea Lekics Forrás: EHF)