UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet Junior sportlövő Európa-bajnokság

2023-03-11 16:31

Kapitányi szemmel is jól sikerült a junior Eb

Herczegh Szabolcs szövetségi kapitány összességében biztatónak tartja a junior sportlövő Eb-n négy érmet kiérdemlő magyar fiatalok teljesítményét.

Mint arról beszámoltunk, a magyar küldöttség egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a tallinni 10 m-es sportlövő Európa-bajnokság juniorviadalát. 

Az egyetlen egyéni érmet – ezüstöt – Török Ferenc érdemelte ki a légpuskások között. Török aztán Tóth Annával az oldalán a légpuskás vegyes csapatok küzdelmeiben nyert aranyat, és ugyanitt a Kálmán Bálint, valamint Ferik Csilla alkotta kettős is felálhatott a dobogó harmadik fokára.  

A második bronz a Ferik Csilla, Tóth Anna és Vintze Regina összetételű légpuskás leánycsapatnak járt. 

„A négy megszerzett éremből hármat olimpiai versenyszámban értek el a fiatalok, és ez dicséretes teljesítmény – értékelt Herczegh Szabolcs szövetségi kapitány az Utanpotlassport.hu-nak. – Török Ferenc egyéni ezüstérme szenzációs volt, és nem mellesleg egyéni csúccsal párosult. Az ő eredménye a felnőttek között is megállná a helyét. Összességében elégedett lehetek a szerepléssel. Az egyik feltörekvő ígéretünk, Ferik Csilla csupán tizennégy évesen lőtt a juniorok között, és két éremmel tért haza. A válogatókon az Eb-n elérteknél is jobb eredményekre volt képes, de még csak ez volt az első világversenye. A pisztolyosokat illetően van némi hiányérzetem. Az utóbbi években a fiúk szerepeltek gyengébben, de már tavaly is mutatta a megerősödésüket a wroclawi junior Eb-n harmincöt év után kiérdemelt csapatbronz. Most a lányok voltak visszafogottabbak, de ennek a generációnak még lesz lehetősége a bizonyításra. A szakágnak nincs oka a panaszra. Az idén felnőttkorba lépő Fábián Sára például tavaly a kairói világbajnokságon a legközelebb állt a kvótaszerzéshez a magyarok közül. A most a felnőtt Eb-n induló Jákó Miriam pedig akár a juniorok versenyében is megpróbálhatta volna megvédeni a címét. De neki már magasabb céljai vannak, csak úgy, mint a puskás Bajos Gittának vagy Mészáros Eszternek.” 

(Kiemelt kép forrása: ESC)