UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet Junior sportlövő Európa-bajnokság

2023-03-10 18:22

Négy éremmel zártak a magyarok a junior Eb-n

A magyar küldöttség egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a tallinni sportlövő Európa-bajnokság juniorviadalát.

Egy arany-, egy ezüst- és két bronzérem – ez a magyar fiatalok termése a tallinni sportlövő Európa-bajnokság juniormezőnyében. 

Az egyetlen egyéni érmet Török Ferenc érdemelte ki, aki a légpuskások viadalán a legfényesebb medáliáért lőhetett, végül a második helyen végzett. 

Török aztán Tóth Annával az oldalán a légpuskás vegyes csapatok küzdelmeiben nem talált legyőzőre,

a magyar páros aranyérmes lett,

és kiváló teljesítményének köszönhetően a Kálmán Bálint, valamint a csupán 14 éves Ferik Csilla alkotta kettős is felálhatott a dobogó harmadik fokára. 

A zárónapon a csapatok megméretését rendezték, és újabb magyar érem született: Ferik Csilla, Tóth Anna és Vintze Regina érdemelte ki a harmadik helyet ugyancsak légpuskával. 

Tóth Anna és Török Ferenc szerezte a magyar aranyérmet Forrás: ESC

Továbbá döntős volt, és a hatodik lett egyéniben Kálmán Bálint, valamint légpisztollyal a nyolcadikként fejezte be az Eb-t Rédecsi Máté

A négy éremmel, és azok eloszlásával a magyar válogatott a negyedik helyen végzett a junior Eb éremtáblázatán. Az élen az olaszok (3,1,1) zártak, megelőzve a lengyeleket (2,-,1) és a cseheket (1,2,1). A junior Eb-n tizenöt ország nyert legalább egy érmet. 

Tavaly márciusban a norvégiai Hamarban három arany-, egy ezüst-, valamint négy bronzérmet szereztek a magyar fiatalok. Akkor egyéniben a légpuskás Bajos Gitta és a légpisztolyos Jákó Miriam tudott nyerni. Ők ezúttal a pénteken kezdődő felnőtt Eb mezőnyében képviselik Magyarországot, és az olimpiai kvótaszerzés reményében lépnek lőállásba. Jákó Miriam pénteken a 22. helyen végzett. Bajos és a szintén még juniorkorú kitűnőség, a már olimpikon Mészáros Eszter szombaton méreti meg magát egyéniben. Pénteken a Mészáros, Péni István vegyes csapat a 11. lett.  

A junior Európa-bajnokság napi összefoglalói ITT érhetők el.
A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képen: a magyar küldöttség négy éremmel érkezett haza Tallinnból Forrás: MSSZ)