UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-03-11 09:06

Vismeg Zsombor góllal debütált a felnőttválogatottban

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–8-as vereséget szenvedett az olaszoktól a zágrábi világkupa-selejtezőben, Vismeg Zsombor góllal mutatkozott be a felnőtt nemzeti csapatban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–8-ra kikapott pénteken a világbajnoki ezüstérmes olasz csapattól a zágrábi világkupa-selejtező második fordulójában.

A találkozón Varga Zsolt szövetségi kapitány először szavazott bizalmat a 20. születésnapját jövő héten ünneplő Vismeg Zsombornak. A Szolnokban pólózó fiatal jó játékkal és egy góllal debütált a felnőttválogatottban. Vismeg az első negyedben lőtt szélről, és a labda becsúszott az olasz kapus, del Lungo keze alatt – így alakult 2–2-re az eredmény.

„Reménykedtem benne, hogy ha nem is lövök gólt, de tudom valamivel segíteni a játékot – nyilatkozta Vismeg a vlv.hu-nak. – Ez egy nagyon erős olasz csapat, hiszen teljes kerettel állt ki ellenünk. Nekünk voltak hiányzóink, de ez egy nyerhető meccs lett volna, ha végig koncentrálunk. Egy kontrát kaptunk rólam, de szereztem két kiállítást, blokkoltam, lőttem egy gólt, szóval szerintem, amit én tudok, azt hoztam. Az elején izgultam, de arra koncentráltam, hogy ne megszeppenve menjek be a vízbe, és szerencsére jól ment a játék.”

Vismeg mellett Molnár Erik a válogatott másik olyan 2003-as születésű fiatalja, aki bár az ifjúsági bajnokságban már nem játszhat, az idei U20-as világbajnokságon még képviselheti a magyar színeket. Az FTC kiválósága viszont már tavaly is tagja volt a Splitben Eb-ezüstérmes nemzeti csapatnak. A válogatott szombat este a japánokkal találkozik.

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGKUPA, SELEJTEZŐ
A-CSOPORT (Zágráb)

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 9–8 (2–2, 2–2, 5–2, 0–2)
Zágráb. Vezette: Cabanas (spanyol), Zwart (holland).
OLASZORSZÁG: DEL LUNGO – Dolce, DI FULVIO 2, Fondelli 1, BRUNI 3, Echenique 1, N. Presciutti. Csere: Renzuto, Canella, Di Somma 1, Damonte 1, Marziali. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
MAGYARORSZÁG: LÉVAI – Vigvári Vendel 2, Manhercz K 1., Nagy Ádám, Német T., Vámos 1, Angyal 1. Csere: Molnár E., Fekete G., Vismeg Zs. 1, Pohl, BURIÁN 2. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 14/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

(Kiemelt képen: Vismeg Zsombor/Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
(Forrás: MTI, NSO)