UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-13 20:52

Górcső alatt a Villarreal és a DVSC utánpótlásközpontú együttműködése

Közel fél éve tart a Villarreal CF és a Debreceni VSC közötti, három évre kötött szakmai együttműködés, melynek fókuszában az utánpótlásnevelés áll, ennek kapcsán beszélgetett Gulácsi Bencével, a Debreceni Labdarúgó Akadémia játékosmegfigyelői csoportjának vezetőjével, vezető elemzőjével a bunteto.com. Az együttműködés keretében három Villarreal-edző is segíti észrevételeikkel, előadásaikkal a DVSC Labdarúgó Akadémián dolgozó szakemberek munkáját.

"Azt szeretnénk, hogy a spanyol szakemberek munkamoráljából, gondolkodásmódjukból, abból, ami rájuk jellemző, minél többet át tudjunk venni. A DVSC az elmúlt 30 évben a saját nevelésű labdarúgóira építve érte el sikereit, és ugyanez igaz a Villarrealra is. Az a cél, hogy gondolkodó, problémamegoldásra alkalmas személyiségeket neveljünk, és ehhez nyitott gondolkodásmódra van szükség. Ha mindig, mindent megmondunk a gyereknek, akkor az önmaguk fejlesztése, a sajátos gondolkodásmód, problémamegoldó-képesség nem alakul ki."

– nyilatkozta Gulácsi Bence, a Debreceni Labdarúgó Akadémia játékosmegfigyelői csoportjának vezetője. A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

 

(Kiemelt Kép: Gulácsi Bence. Forrás: dvsc.hu)