UtánpótlásSport
2024. június 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-16 11:02

A görögök és a ciprusiak ellen készül az U21-es válogatott

Az U21-es labdarúgó-válogatott a görögökkel és a ciprusiakkal is megmérkőzik márciusban.

A Gera Zoltán irányította U21-es labdarúgó-válogatott két idegenbeli felkészülési mérkőzést játszik márciusban: 24-én a görögök vendége lesz, négy nappal később Cipruson lép pályára – számol be az mlsz.hu

A válogatott tagjai a novemberi, törökországi edzőtáborozás után találkoznak ismét, készülve a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre. 

A korosztályból immáron négyen szerepelnek az A-válogatott keretében, Kerkez Milos és Németh András mellett Balogh Botond és Hegyi Krisztián is bekerült Marco Rossi együttesébe.

A két szakvezető megállapodása értelmében a West Ham kapusa a görögországi mérkőzésen az U21-es válogatottat erősíti, majd a bolgárok elleni Eb-selejtezőre visszatér az A-válogatott keretébe. Ezúttal is lehetőséget kap néhány újonc az U21-es csapatban, így Dúzs Gellért, Szujó Attila, Vas Gábor, Horváth Artúr és Szalay József is először léphet pályára címeres mezben ebben a korosztályban. 

„Továbbra is igyekszünk megtalálni azokat a játékosokat, akikből a legütőképesebb csapat állhat össze az Eb-selejtezőkre, ezért a mostani összetartáson is kipróbálunk néhány új labdarúgót, akik az elmúlt időszakban jó teljesítménnyel hívták fel magukra a figyelmet – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Kiemelten fontosnak tartjuk az erős csapategység kialakítását, ezért a válogatásnál nagy súllyal esnek latba a mentális tényezők is. Szeretnénk előrelépni az őszi játékunkhoz képest, ehhez ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyeket az előző mérkőzéseinken elkövettünk. Első ellenfelünket, a görögöket előrébb rangsorolják, mint a magyar válogatottat, ettől függetlenül idegenben is szeretnénk jó eredményt elérni ellenük, mint ahogyan négy nappal később, a görögökéhez hasonló stílusban futballozó ciprusi válogatott ellen is.” 

 

A magyar U21-es válogatott kerete:
Kapusok:
Hegyi Krisztián (West Ham United)
Molnár Zsombor (Dorog)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)
Védők:
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Szujó Attila (ETO FC)
Baráth Péter (Ferencváros)
Iyinbor Patrick (Vasas)
Debreceni Ákos (Siófok)
Középpályások:
Kállai Kevin (Mezőkövesd)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Szabó Bálint (Újpest FC)
Kosznovszky Márk (Kozármisleny)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Vas Gábor (Paksi FC)
Horváth Artúr (MTK Budapest)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Benczenleitner Barna (Budapest Honvéd)
Támadók:
Vitális Milán (ETO FC)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Tóth Milán (Sturm Graz)
Szalay József (Vasas)
Németh Dániel (ZTE FC)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Katona Bálint (Kecskeméti TE)

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)