UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 2.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-03-18 11:54

A Sopron újabb rangadót nyert, a Vasas és a DEAC is győzött a junior fiúbajnokságban

Az éllovas, bajnoki címvédő Soproni Sportiskola a negyedik Budapesti Honvéd vendégeként győzött nagy csatában, míg a második DEAC a Dávid Kornél Akadémiát, a harmadik Vasas Akadémia pedig a PVSK-t verte magabiztosan – hazai pályán – az U18-as fiú kosárlabda-bajnokság rájátszásában.

Pénteken újabb teljes fordulót rendeztek az U18-as fiú kosarasok legerősebb Piros rájátszáscsoportjában. A játéknap rangadóján a listavezető, regnáló bajnok Soproni Sportiskola a Budapesti Honvédnál vendégeskedett, és a 26 pontig jutó, a bajnokság pontlistáját vezető Flasár Botonddal az élen 67–64-re győzött a Ludovika Arénában. Ezzel a Sopron megerősítette első helyét, míg a Honvéd maradt a negyedik pozícióban.

Eközben a második helyen álló DEAC 89–62-re győzött a Dávid Kornél Akadémia ellen – a debreceniek sorozatban hatodik meccsüket nyerték. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán lévő Vasas Akadémia szintén simán nyert: 75–31-re felülmúlta a PVSK-t, a Kecskemét pedig szoros csatában, 73–71-re verte az NKA Pécset.

JUNIOR FIÚBAJNOKSÁG, PIROS RÁJÁTSZÁSCSOPORT
TABELLA:
1. Soproni Sportiskola – 11/1-es mérleg
2. DEAC – 10/2
3. Vasas Akadémia – 8/4
4. Budapesti Honvéd – 6/6
5. NKA Pécs – 5/7
6. Kecskemét – 5/7
7. Dávid Kornél Akadémia – 2/10
8. PVSK – 1/11

(Kiemelt képen: Flasár Botond (balra) vezérletével három ponttal nyert a Sopron a Honvéd vendégeként / Forrás: Soproni Sportiskola)