UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2023-03-20 09:04

Carlsennel játszott Norvégiában a 15 éves Gaál Zsóka

A 15 éves sakkozó, Gaál Zsóka az ötszörös világbajnok Magnus Carlsennel is játszott a norvégiai edzőtáborban.

A múlt hét végén a Polgár Judit Sakk Alapítvány támogatásával háromnapos norvégiai edzőtáborban járt három ígéretes magyar fiatal, a 16 éves Pásti Áron, valamint az egyaránt 15 esztendős Gaál Zsóka és Palczert Mátyás.

Balról: Palczert Mátyás, Pásti Áron és Gaál Zsóka

A korosztályos világ- és Európa-bajnok Gaál Zsóka arról számolt be, hogy Trysilben nagyon értékes napokat töltöttek, és nemcsak találkozott az ötszörös világbajnok Magnus Carlsennel, hanem a tudását is összemérhette a norvég nagymesterrel.

„Az edzőtáborba számos országból érkeztek játékosok – mondja az ajkai reménység. – Többek között norvég, indiai, olasz, német vagy dán sakkozókat ismerhettem meg, és tölthettem velük három napot. Hatalmas élmény volt hallgatni Magnus Carlsen előadását, és külön öröm, hogy egy nagyon érdekes partit is játszhattam vele.

Magnus a parti után is kedves volt velem, és még a figyelmemet is felhívta arra, hogy hol tehettem volna jobb lépést.

Nagyon hasznos volt számomra ez a néhány nap, mert igazi világsztárokkal elemezhettem és gyarapíthattam a sakktudásomat.”

Gaál Zsóka a sportági klasszis Magnus Carlsennel csatázott Norvégiában

Gaál Zsóka hozzátette, hogy a sakk mellett a norvég hegyekben való síelés sem maradt ki a programból, így több felejthetetlen élménnnyel gazdagodott az edzőtáborban.

(Kiemelt képen: Magnus Carlsen és Gaál Zsóka)