UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-22 17:20

Kerkez Milosé a legtöbb meccs idén a felnőttválogatott tagjai közül

Négy utánpótláskorú játékos bizonyíthat a felnőtt labdarúgó-válogatott soron következő két mérkőzésén; a keretből Kerkez Milos játszotta a legtöbbet idén a klubcsapatában, akire az észtek és a bolgárok ellen is fontos szerep hárulhat.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, négy utánpótláskorú játékost hívott be a magyar felnőtt labdarúgó-válogatott keretébe a szövetségi kapitány, Marco Rossi az észtek (felkészülési mérkőzés) és a bolgárok (Eb-selejtező) elleni összecsapásokra. 

A Nemzeti Sport megvizsgálta a keret tagjainak január óta mutatott teljesítményét: mennyire vannak játékban, mennyi gólt szereztek és hány gólpasszt adtak a klubjuk első csapatában.

A holland AZ Alkmaarban légióskodó Kerkez Milos (19) nem panaszkodhat, hiszen az idén eddig a legtöbb tétmérkőzésen ő szerepelt, egyúttal a legtöbb percet is ő töltötte a pályán; ezen számokat a holland bajnokságban, a Holland Kupában és az Európa-konferencialigában való szereplésével érte el. Tizenöt mérkőzésen 1206 percet játszott, ezalatt egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Az először meghívott Hegyi Krisztián (20) a West Ham United utánpótláscsapatában játszik, a felnőttek között még nem mutatkozott be, míg Balogh Botond (20) az olasz Parmában hét meccsen összesen 518 percet kapott. A januárban a Genktől a Hamburhoz igazoló Németh András nyolc összecsapáson állt be, ezeken 100 percet gyűjtött, jelenleg kiegészítő szerepben számítanak rá Németországban, ám ennyi idő alatt is betalált kétszer.

(A kiemelt képen: Kerkez Milos (elöl) a válogatottban is bizonyíthat / Fotó: Árvai Károly)