UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-26 09:05

„Az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni!” – Sótonyi László vezetőedző a HSA NEKA bravúros pontszerzése után

Az NB I-es évad eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva a javarészt utánpótláskorú játékosokból álló HSA NEKA hazai pályán döntetlent játszott a világ legjobb csapatai közé tartozó Telekom Veszprémmel.

Az elmúlt hónapokban többször is beszámoltunk róla, hogy az előzetes várakozásoknál is jobban teljesít a felnőtt NB I-ben a javarészt utánpótláskorú játékosok által alkotott HSA NEKA csapata, amely a 2021/22-es kiírásban 15 pontot szerezve végzett az utolsó, még bennmaradást érő helyen, míg a jelenlegi évadban 19 meccsen 19 egységet gyűjtött, és a hetedik pozíciót foglalja el a tabellán.

A Sótonyi László vezette fiatalok már az őszi szezonban is értek el bravúros eredményeket, elég csak a Balatonbogláron játszott döntetlenre gondolni a harmadik Mol Tatabánya ellen, ám a szombat esti produkciójukkal ezt is felülmúlták: a világ legjobb csapatai közé tartozó Telekom Veszprémet fogadták a NEKA játékosai, akik nem illetődtek meg a neves ellenféltől. A hajrában 29–27-re még vezettek is, amit az utolsó percekben kiegyenlítettek a vendégek, egy pontot azonban otthont tudtak tartani az akadémisták.

„Az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni.

Nehéz rá szavakat találni, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen pontot szereztünk.

Büszke vagyok a srácokra, hiszen még mindig egy húsz év körüli átlagéletkorú együttes vagyunk; szeretnék köszönetet mondani nekik, a remek körülményeket biztosító NEKA-nak, illetve a szakmai és mentális felkészítéssel foglalkozó stábnak, akik elhitették a gyerekekkel, hogy van keresnivalójuk a pályán – mondja Sótonyi. – Mindig a maximumra és a javulásra törekszem, de ezek a pillanatok azért sok korábbi munkát és nehézséget feledtetnek.”

„Először is gratulálok a Veszprémnek az évadban nyújtott teljesítményhez, és a Szeged elleni BL-meccs megnyeréséhez. Mindig óriási élmény látni őket a tv-ben, egymás ellen játszani pedig főleg – teszi hozzá a korábban három évig a Veszprémet erősítő NEKA-s kapus Palasics Kristóf. – Élvezni akartuk a mérkőzést, felszabadultan akartunk kézilabdázni, hiszen teltház várt ránk, a saját közönségünk előtt mutathattuk meg a tudásunkat. Vannak kisebb célok, ám

a pontszerzésről álmodni sem mertünk.

Valóban az ilyen pillanatokért érdemes kézilabdázni!”

(A kiemelt képen: ünnepelnek a NEKA játékosai a Veszprém elleni döntetlen után / Fotó: Tompos Gábor, NEKA)