UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-03-27 08:59

A Lei, Varga és a Barcsai, Dohoczki páros is bronzérmes a felnőtt ob-n

A férfiak mezőnyében a Lei Balázs (16), Varga Botond (15), míg a lányok versenyében a Barcsai Sophie (14), Dohoczki Nóra (14) páros szerzett bronzérmet a felnőtt asztaliteniszezők Ormai-csarnokban rendezett országos bajnokságán.

Péntektől vasárnapig a Marczibányi téren mérték össze tudásukat az ország legjobb felnőtt asztaliteniszői, köztük jó néhány utánpótláskorúval is az ob mezőnyében.

A fiatalok párosban érték el a legnagyobb sikereket: Lei Balázs (16 éves; Ambrus Asztalitenisz Akadémia) és Varga Botond (15; High Life SE) kettőse az elődöntőig menetelt, és csak a későbbi győztes Ecseki Nándor, Szudi Ádám duótól kapott ki (3:1), így bronzérmesként zárt.

A nők mezőnyében a Statisztikai rendkívül ígéretes egysége, Barcsai Sophie (14) és Dohoczki Nóra (14) hasonlóképpen tett elsőéves serdülőként, miután a legjobb négy közé jutva a döntőbe jutásért alulmaradt a későbbi bajnok Bálint Bernadettel és Nagyváradi Mercédesszel szemben (3:0), ezzel ugyancsak harmadik lett.

Egyesben legjobb utánpótlákorúként Szosznyák Emmával (17) és Tanács Nórával (17) egyetemben Barcsai Sophie is a negyeddöntőig jutott. Férfi egyesben Szántosi Dávidnak (17), Cseri Ádámnak (16), Lei Balázsnak és Varga Botondnak egyaránt a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. 

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Barcsai Sophie / Forrás: MOATSZ)