UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-03-27 12:24

Az FTC négygólos hátrányból nyerte meg a Komjádi-kupát

Az FTC férfi vízilabdacsapata végül egy góllal volt jobb az Egernél a Komjádi-kupa döntőjében.

Vasárnap a Ferencvárosi TC és az Eger csapott össze a hazai vízilabda férfiutánpótlásának legrangosabb tornájának, a Komjádi-kupának döntőjében.

A Komjádi Béla Sportuszodában rendezett finálé fordulatos és szoros csatát hozott. A Tóth Kálmán irányította egriek 5–1-re, majd 6–2-re is vezettek a második negyed elején, ám a harmadik játékrész végére egy gólra felzárkózott Nyéki Balázs együttese (9–8).

A hajrá az FTC-nek sikerült jobban, és a felnőttválogatott játékosainak vezérletével fordított, majd 12–11-re megnyerte a döntőt.

A kupagyőztes gárdában Fekete Gergő öt, Molnár Erik négy, Vigvári Vendel pedig két gólt szerzett, az Egerben Rádli Rajmund triplázott és Sári András, valamint Spitz Márk talált kétszer a kapuba. 

Az FTC fiataljainak nyakába kerültek a Komjád-kupa aranyérmei Forrás: fradi.hu

„Mindenki azt látja, hogy a három válogatott játékosunk lőtt tizenegy gólt a meccsen – mondta a meccs után Nyéki Balázs a fradi.hu-nak. – Ez így is van, viszont hangsúlyozom, hogy hét serdülőjátékosunk volt ebben a csapatban, és ők nem is keveset tudtak hozzátenni a sikerhez. Tizenhat évesen nagyon hasznos mezőnymunkát végeztek a mérkőzéseken. A kupagyőzelemnek inkább erre a részére vagyok nagyon büszke.”

„Nyerni mindenki szeret, én is, de összességében ez egy utánpótlástorna. Most kell tanulni, most lehet hibázni. Fantasztikus hangulat volt, bízom benne, hogy ez nagy hatással volt a játékosainkra. Dolgozunk tovább, hogy még hatékonyabban tudjunk fejlődni. Értékes játékosaink vannak, büszke vagyok rájuk!” – összegzett Tóth Kálmán az egrivizilabda.hu-nak. 

A bronzmeccsen a Szeged 18–16-ra nyert a BVSC-Zugló ellen.

Komjádi-kupa
Döntő:
Tigra-ZF-Eger–FTC Telekom 11–12 (3–1, 4–3, 2–4, 2–4)

Gólszerzők: Rádli 3, Sári 2, Spitz 2, Dóczi, Baksa B., Klár, illetve Fekete G. 5, Molnár E. 4, Vigvári Vendel, Varga Vince
A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el.

Bronzmérkőzés:
BVSC-Zugló–Szegedi Vízipóló Suli 16–18 (4–3, 4–5, 4–6, 4–4)

Gólszerzők: Sziládi 5, Tátrai D. 4, Batizi 3, Mészáros B. 2, Szabó II B., Mészáros M., illetve Bóbis B. 7, Pörge 4, Leinweber 3, Vékony 2, Kasza, Varga M.
A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el.

A Komjádi-kupában való részvételre most is a tizennégy ob I-es csapattal rendelkező egyesület volt jogosult, a kupán a 2000-ben vagy a később született fiatalok ugorhattak vízbe. A torna egyenes kieséses rendszerben zajlott, már évek óta 25 méterre írják ki, és ezúttal alkalmazták azokat a szabálymódosításokat is, amelyeket az országos korosztályos bajnokságok tavaszi szakaszában, és ahogyan a nyári utánpótlás-világversenyeken is játszanaka válogatottak. Továbbá az új kétméteres szabály is érvényes volt.

(Kiemelt kép forrása: fradi.hu)