UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-03-28 11:54

Farkas Júlia profi szerződést kapott Győrben

A 18 éves Farkas Júlia profi szerződést kötött a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatával, melynek kerete az ígéretes irányítóval lett teljes a következő évadra.

A 18 éves Farkas Júliával lett teljes és végleges a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának kerete a 2023/24-es szezonra – számol be az egyesület honlapja, amely az ígéretről úgy fogalmaz, hogy

teljesítményével meggyőzte a klubvezetést és Ulrik Kirkely vezetőedzőt, így profi szerződéssel folytathatja a pályafutását.

„Julcsi tehetséges, szorgalmas és alázatos játékos, aki hétről-hétre stabil teljesítményt nyújt az első csapat edzésein, és a mérkőzéseken is, így nem meglepő, hogy egyre több lehetőséget kap a felnőttcsapatban. Nem csak az ügyvezetés, hanem Ulrik Kirkely számára is egyértelmű volt, hogy Győrben fog szerepelni jövőre is. Azt kívánom, hogy a folytatásban is ilyen szívvel, elkötelezettséggel és elszántsággal kézilabdázzon, és akkor igazán fényes karrier áll előtte. Julcsi nagy értéke a magyar női kézilabdázásnak, így nem kérdés, hogy Győrben a helye. Három éves szerződést írtunk alá” – mondta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Nagyon örülök, hogy sikerült Győrben profi játékossá válnom – nyilatkozta Farkas Júlia. – Kislányként mindig arról álmodtam, hogy egyszer a felnőttcsapat irányítója lehetek, és amikor ez az idei szezon során megadatott, nagyon boldog voltam.

Mindig is hittem abban, hogy küzdeni kell az álmainkért, és most, hogy az egyik megvalósult, nagyon boldog vagyok.

Hihetetlen lehetőség számomra, hogy olyan klasszisoktól tanulhatok, mint Stine Oftedal vagy Estelle Nze Minko. Igyekszem minden nap a legjobbat nyújtani és segíteni a csapatot az eredmények élérésben.”

Farkas Júlia profiként folytatja Győrben Forrás: gyorietokc.hu

Farkas Júlia 2013-ban került a Győri ETO kötelékébe, azóta pedig a korosztályos csapatokat végigjárva harcolta ki magának a lehetőséget a felnőttcsapatban való szereplésre. Első meccsét a felnőttek között 2021. szeptember 8-án játszotta a Siófok ellen idegenben, amikor meg is szerezte első gólját az NB I-ben. A Bajnokok Ligájában az idei szezonban mutatkozott be, és már 4 gól szerepel a neve mellett. A korosztályos válogatottakban rendre játszott, így ifjúsági Európa-bajnok, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes. 2019-ben őt választotta az MKSZ az Év női serdülő játékosának. 2015 óta tagja a Győri Audi ETO csapatainak, több mint 250 hivatalos találkozón viselte a klub mezét, ezeken pedig 1000-nél is több gólt szerzett.

(Kiemelt kép forrása: gyorietokc.hu)