UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-03-29 16:12

Eddig Leinweber Olivér az ifjúsági bajnokság legjobb góllövője

A szegedi Leinweber Olivér szerezte eddig a legtöbb gólt a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokságban.

A legjobb ifjúsági fiúvízilabdázók többsége már a férfi ob I-ben is rendre megkapja a bizonyítási lehetőséget, de a fiataloknak hétről-hétre a saját korosztályuk bajnokságában is fontos szerep jut.

Az ifjúsági bajnokság a középszakasznál tart, és a hetedik forduló előtt megnéztük, hogy a felsőházban kik a legeredményesebb ígéretek.

A góllövőlistát a szegediek reménysége, Leinweber Olivér vezeti 94 találattal. A 17 éves játékos

az ifibajnokságban lejátszott 21 meccsének mindegyikén legalább két góllal segítette a Szegedi Vízipóló Sulit,

és hat alkalommal hat gólig is eljutott. Leinweber a szegedi felnőttcsapatban is folyamatosan szerepel, és az élvonalban eddig 15-ször volt eredményes az évadban.

Leinweber igazi húzóembere a szegedi ificsapatnak Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

A már a felnőttválogatott edzésére is meghívott Szalai Péter kulcsjátékosa a KSI-nek. A 19 esztendős kitűnőség 68 gólt szerzett az ifibajnokságban, de a kvalitásairól sokat elárul, hogy az ob I-ben 44 találatnál jár, ezzel a felnőttek között is jó ideje top 10-es helyet foglal el a góllövőlistán. Érdekesség, hogy az ifibajnokságban Szalai még nem hibázott ötméterest (11/11), és az ob I-ben is csak egyszer rontott büntetőt (11/12).

Szalai az ob I-ben is kiemelkedően teljesít Fotó: Nyolczas Ivett

A BVSC-Zugló 19 éves játékosának, Balogh Mátyásnak is jól megy a gólszerzés a korosztályos pontvadászatban. A felnőttcsapatban még egyelőre kevés lehetőséget kapó pólós az ifik között 20 meccsen 67 gólnál tart. Egyik legemlékezetesebb mérkőzését decemberben játszotta, amikor 6 góllal járult hozzá az FTC 15–11-es legyőzéséhez.

Az ifjúsági bajnokság tabellája és statisztikái ITT érhető el.

(Kiemelt képen: Leinweber Olivér Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)