UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-04-01 08:59

A Haladásban építette fel magát a Benficát megjárt támadó

A Merkantil Bank Liga-idényben tizenegy gólt szerző Molnár Rajmund igyekszik úgy teljesíteni, hogy az NB I-ben vagy külföldön kapjon lehetőséget.

A honi első- és másodosztályt figyelembe véve a Szombathelyi Haladás 2002-es születésű támadója, Molnár Rajmund a legeredményesebb utánpótláskorú labdarúgó, a fiatal támadó tizenegy találattal áll a Merkantil Bank Liga, avagy az NB II góllövőlistájának ötödik helyén. Ebben az esztendőben kifejezetten jó formát mutat, hiszen nyolc bajnokin ötször vette be az ellenfelek kapuját: a Győrnek, a Siófoknak és az Ajkának egyszer, a Tiszakécskének kétszer „köszönt be”. Ennek tükrében kijelenthetjük, a vasiak nagyot húztak a szerződtetésével, fiatal kora ellenére ugyanis vezéregyéniséggé lépett elő.

A Haladás akkori vezetőedzője, Németh Szabolcs keresett meg a nyáron azzal, hogy szeretné, ha a keze alatt játszanék. Ambiciózusnak találtam a klubot, s mivel láttam, hogy az előző idényben támadófutballt játszott, aláírtam. Későn, az első bajnokit megelőzően csatlakoztam a csapathoz, s bár egy kisebb sérülés is hátráltatott, jól sikerült az első szezonom. Hamar megtaláltam a közös hangot a többiekkel, segítette a beilleszkedésemet, hogy néhányukat ismertem korábbról.

Úgy érzem, a csapattársak bíznak bennem, ami sokat jelent a pályán.

Fiatal korom ellenére meghatározó játékossá váltam a Haladásnál, az edzőváltás óta is számítanak rám. Általában középcsatárként vagy tízesként vetnek be, az erősebb csapatok ellen kicsit hátrébb vonnak, hogy lendületből játszhassak, ha pedig mi uraljuk a meccset, centerként kapok lehetőséget. Az ék mögötti, hamis kilences pozíció a kedvencem, de az a legfontosabb számomra, hogy a pályán legyek és segítsem a csapatot.”

A húszéves, egykori korosztályos válogatott csatár korábban külföldön kapott képzést. A Vecsés, az MTK Budapest és a Bp. Honvéd érintésével a Benficához került, 2019 ősze és 2021 nyara között a portugál sztárcsapat kötelékébe tartozott. A játékosban van némi hiányérzet, mivel a koronavírus-járvány miatt nem úgy alakult a kint töltött időszaka, mint tervezte: sokat volt itthon, nem játszott mérkőzést, jó ideig edzést sem vezényeltek, majdnem egy év kimaradt számára, ráadásul rövid időre Győrbe került, ahol nem sikerült jól a kölcsönjátéka.

Nem volt könnyű feldolgozni, hogy vissza kellett térnem Portugáliából. Mélyről kellett felküzdenem magam, de sikerült: hazatérve Csákváron jó évadot futottam az első NB II-es idényemben, kilenc gólt szereztem, és most Szombathelyen is megy a játék. Bár nem szoktam ilyen jellegű célokat kitűzni magam elé, örülnék, ha elérném a tizenöt gólt. Az a célom, hogy előbb-utóbb az NB I-ben vagy külföldön futballozzak. A portugáliai színvonalat nem érdemes összevetni az NB II-vel. Itthon a másodvonalban fizikális a játék, próbálják ölni a futballt, kint pedig mindenki meg akarja mutatni magát, látványos a játék, a támadásépítés a lényeg.

Nem érzek keserűséget, de kicsit azért fáj, hogy nem tudtam megvetni Portugáliában a lábam. Ebből is próbálok erőt meríteni, motivál, hogy minden nap keményen dolgozzak az újabb lehetőségért és a külföldi szerződésért.

Bízom benne, ha ez összejön, kamatoztathatom az eddigi tapasztalataimat. Fiatal korom ellenére úgy érzem, érett vagyok, amit annak tulajdonítok, hogy már tizenévesen, egy idegen országban belecsöppentem a felnőtt létbe. A játékstílusom is letisztultabb a kortársaimhoz képest, a Benficánál töltött évek alatt pedig a technikám is csiszolódott – mindezt igyekszem bizonyítani edzésről edzésre és meccsről meccsre a Haladásban, próbálok olyan teljesítményt nyújtani, hogy meghívást kapjak az U21-es válogatottba.”

(Kiemelt kép: Molnár Rajmund a Haladásban / Forrás: haladas.hu)