UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás Kadét és junior vívó-világbajnokság

2023-04-04 19:37

A tőröző Szemes Gergő bronzérmes a junior-vb-n

A tőröző Szemes Gergő nagyot menetelt, és junior-világbajnoki bronzérmet szerzett Plovdivban.

Folytatódik a magyar vívók remeklése a plovdivi korosztályos világbajnokságon. Kedden a junior tőrözők mezőnyében a 20 éves

Szemes Gergő kiemelkedő formát mutatva bejutott az elődöntőbe, és végül bronzérmet szerzett.
Szemes Gergő bronzérmes lett a plovdivi junior-vb-n Forrás: FIE

Az FTC-ben Szabó István szakmai felügyelete mellett edződő kiválóság a csoportkör után cseh ellenfelet győzött le, majd máris igen erős kihívón jutott túl az amerikai színeket képviselő Daniel Zhang személyében (15:13). Szemes ezután két francia, Adrien Spichiger (15:13) és Wael Abdeljalil (15:7) ellen folytatta menetelesét, a nyolc között pedig a fontos pillanatokban koncentrált maradt a lengyel Mateusz Kwiatkowski vetélytársaként is (15:13).

A magyar fiúra az elődöntőben Ceng Csao-zsan várt. A kínai 5:2-re elment, de Szemes zsinórban hét tussal jelezte, hogy ő is a fináléért érkezett az összecsapásra. Szemes 12:9-re is vezetett, ám a kínai elkapta a fonalat a hajrában, és végül 15:13-ra megnyerte az asszót.

Szemest a kínaiai Ceng Csao-zsan győzte le az elődöntőben Forrás: FIE

Szemes Gergő az utolsó korosztályos világversenyén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A sokra hivatott tőrvívó 2020-ban Porecben egyéni aranyérmet nyert a kadét Eb-n, tavaly pedig a nyolcas döntőbe jutott a kairói felnőtt- világbajnokságon. 

Ami a többieket illetti, Bagdány Albert és Rubin Mattia is a 64 között búcsúzott. Előbbi a 33., utóbbi a 62. lett, míg Budaházy Ambrus a 136. helyen végzett.

A lányok között Kalocsai Luca (19.) és Wolf Eszter (20.) került a 32 közé, Kollár Anna a 49., Papp Jázmin a 65. helyet érdemelte ki.

Szerdán a kadét tőrözők egyéni versenyével folytatódik a korosztályos vébé, melyen a magyar fiatalok eddig két arany- és két bronzéremnél tartanak.

A részletes eredmények ITT érhetők el.
A kadét- és junior-világbajnokság hírei ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Szemes Gergő Forrás: FIE)