UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-04-08 20:59

Varga Botond és Barcsai Sophie nyerte a szarvasi serdülő országos bajnokságot

Érvényesült a papírforma: első kiemeltként Varga Botond és Barcsai Sophie győzött egyesben a Szarvason rendezett serdülő országos asztalitenisz-bajnokságon. Az újoncok között Gergely Márk és Szűcs Natália nyerte az ob-t.

Szombaton a U15-ösök versenyszámaival zárult Szarvason a serdülő és újonc asztaliteniszezők országos bajnoksága. Egyesben nem történt meglepetés: mindkét szakágban a korosztályos ranglistavezető, vagyis Varga Botond (High Life SE) és Barcsai Sophie (Statisztika UAK) győzött. Párosban a fiúk mezőnyében a szombathelyi duó, Gergely Márk és Poór Balázs, míg a lányok között a Barcsai Sophie, Dohoczki Nóra (Statisztika) kettős nyert. Barcsai triplázott az ob-n, ugyanis Varga Botonddal közösen vegyes párosban sem talált legyőzőre.

Korábban az U13-asok egyes versenyében Gergely Márk (Szombathelyi Asztalitenisz Kör) és Szűcs Natália (BVSC-Zugló) szerezte meg a bajnoki címet, előbbi ráadásul játszmavesztés nélkül tette mindezt. Párosban a Szabó Lénárd (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), Vámosi Benjamin (KSI), illetve a Szögi Szonja (Asztalitenisz SK Szeged), Somogyi Heidi (Mohácsi Torna Egylet) egység zsebelte be az aranyérmet.

Az U11-esek viadalán Zsigmond Simon (Ceglédi VSE) és Fazekas Lizett (Budapesti Erdért SE) diadalmaskodott, mindketten szettveszteség nélkül meneteltek az elsőségig.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Barcsai Sophie (balra) és Varga Botond)