UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-04-09 20:30

Három érem, közte egy arany a teplicei ifjúsági Európa-kupa-versenyen

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem a mieink termése a hét végi, Teplicében rendezett ifjúsági cselgáncs Európa-kupa-versenyen. A magyar csapat az ötödik lett az éremtáblázaton.

A március eleji, zágrábi viadal után Galó Bence (50 kg) Teplicében is remekelt. Az újpestiek fiatal cselgáncsozója a horvátországi bronzérem után ezúttal nem talált legyőzőre, mind az öt meccsét megnyerte, ezzel pályafutása második ifjúsági Európa-kupa-versenyén diadalmaskodott.

A Budapesti Honvéd reménysége, Kiss Viktória (44 kg) szintén a döntőig menetelt, ott végül hosszabbításban kikapott német ellenfelétől, így ezüstérmesként zárt. A harmadik magyar érem Jüttner Janka (Diósd; 48 kg) nevéhez fűzödőtt, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kollár Sebestyén (Budapesti Honvéd; 60 kg) és Hoó Fédra (DVTK; 57 kg) az ötödik helyen végzett.

Ezzel a magyar csapat – a három éremmel és két pontszerző hellyel – az ötödik lett a nemzetek rangsorában, csupán az azeriek, a törökök, a németek és a lengyelek előzték meg a mieinket.

(Kiemelt képen: Galó Bence (fehérben) Forrás: EJU)