UtánpótlásSport Kajak-kenu: öt magyar arany pénteken a plovdivi korosztályos vb-n
2024. július 19.
  • instagram
Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Vívás Kadét és junior vívó Európa-bajnokság (2023)

2023-04-09 18:37

Junior-vb-bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat

Bronzérmet szerzett a plovdivi junior vívó-világbajnokságon a Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma alkotta a férfi párbajtőrcsapat.

A plovdivi korosztályos vívó-világbajnokság utolsó versenynapján a junior párbajtőrcsapatok léptek pástra. 

A Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma

összetételű férfiválogatott az osztrákok elleni sikerrel (45:43) kezdett, majd a bolgárokat (45:34) is legyőzte. A nyolc között az Eitner Kinga keretedző által irányított négyes szoros csatát vívott az izraeliekkel, és végül 45:43-mal lett elődöntős. A négy között az egyiptomiakkal nem bírtak a fiúk (34:45), de a bronzmeccsen az amerikaiaknak esélyt sem adtak (45:27), így a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Balról: Csabai Máté, Somody Soma, Kulcsár Viktor, Kovács Gergely Forrás: Magyar Vívószövetség

A női párbajtőrcsapat Kálmán Gyöngyvér, Salamon Réka, Szarvas Rita, Wimmer Dorina felállásban a koreaiak (45:33) ellen nyert, majd a 16 között 45:38-ra kikapott a franciáktól. A Partali Csaba keretedző vezényelte kvartett ezt követően a kilencedik helyért ment tovább, és miután a svédeket (45:26) és románokat (45:30), a kanadaiakkal nem bírt (32:45), így a tizedek helyen zárt.

A magyar küldöttség kilenc érmet, négy aranyat és öt bronzérmet érdemelt ki a plovdivi kadét és junior vívó-világbajnokságon.

A részletes eredmények ITT érhetők el.
A kadét- és junior-világbajnokság hírei ITT érhetők el.

(Kiemelt kép forrása: FIE)