UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-04-09 12:15

Két tizenegyesgól okozta az U19-es leányválogatott vesztét a franciák ellen

Az U19-es leányválogatott második Európa-bajnoki-selejtezőjén is pont nélkül maradt, ezúttal Franciaország múlta felül két tizenegyesből szerzett góllal.

A portugáloktól elszenvedett szerdai vereség után szombaton egy még keményebb rivális várt Turtóczki Sándor együttesére: az első fordulóban a románokat 6–0-ra legyőző francia válogatott ellen lépett pályára az U19-es leányválogatott  számolt be hivatalos honlapján az mlsz.hu. Bár a franciák irányították a játékot, a szervezetten és fegyelmezetten futballozó magyar csapat jól tartotta magát. A csoportfavorit féken tartása azonban nem sikerült kilencven percen keresztül, az esélyes mindkét félidőben kiharcolt és értékesített egy-egy tizenegyest, ezzel pedig 2–0-ra győzött.

"A vereség ellenére jár a gratuláció a lányoknak, mert végig méltó ellenfelei voltunk az egyik legjobb európai válogatottnak. Nemcsak a védekezésünk volt rendben, hanem az ellentámadásaink végén komoly lehetőségeink voltak, kapufát lőttünk, nemcsak hozzáállásban, hanem játékban is jó teljesítményt nyújtottunk. Közel jártunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk, a franciáknak alaposan meg kellett küzdeniük a három pontért. Erre a teljesítményre építhetünk a keddi, románok elleni mérkőzés előtt."

 nyilatkozta Turtóczki Sándor a lefújás után a szövetség honlapjának.

A magyar válogatott kedden Románia ellen lép pályára, jobb gólkülönbsége miatt a döntetlen is a harmadik hely megszerzését, ezzel az A-divízióban való bennmaradást jelentené.

Franciaország-Magyarország 20 (10)
Magyarország: Pongrácz Ágnes – Szűcs Flóra, Kovács Aida, Savanya Csilla, Somogyi Diána (Nagy Lili, 81.) – Mayer Zsófia, Mészáros Cecília, Siber Glória – László Henrietta (Németh Adél, 64.), Sipőcz Virág (Sajti Krisztina, 46.), Kiss-Lantos Hanna (Molnár Adelina, 6., Tuza Petra, 64.)

A csoport állása:
1.
Portugália 6 pont 
2. Franciaország 6 pont
3. MAGYARORSZÁG 0 pont
4. Románia 0 pont

(Kiemelt képünkön: az U19-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu)