UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-04-11 18:44

Németh András is alaposan kivette a részét a PVSK Hepp-kupa-győzelméből

A döntőben a MAFC csapatát legyőzve a PVSK-Veolia szerezte meg a kupagyőzelmet a Tüskecsarnokban, a férfi kosarasok Hepp-kupa négyes döntőjében. A pécsiek aranyérméhez a 19 éves irányító, Németh András is nagyban hozzájárult.

Szombaton és vasárnap – a férfi Magyar-kupa négyes döntőjével közösen – a Tüskecsarnokban tartották meg a férfi kosárlabda Hepp-kupa Final Fourját. A PVSK-Veolia, a MAFC, a Jászberény KSE és a BKG Príma Akadémia négyesének küzdeméből végül a pécsiek kerültek ki győztesként, miután az elődöntőben előbb 99–81-re verték a BKG-t, majd a fináléban a MAFC-ot 108–107-re múlták felül.

A kupagyőzelemhez a 19 esztendős Németh András is hozzátette a magáét: 9 pontot (három triplát), 4 lepattanót, 3 gólpasszt és 17-es VAL-mutatót jegyzett, ezzel a döntő legjobb utánpótláskorú játékosa lett.

„Az elfoglalt bajnoki helyezések alapján mi voltunk a legnagyobb esélyesei a négyes döntőnek, hiszen az NB I/B Piros csoportjában a második helyen zártuk az alapszakaszt, míg a MAFC a harmadik, a Jászberény a hatodik, a BKG pedig a hetedik lett – kezdte Németh az Utánpótlássportnak. – Ugyanakkor a lebonyolításból fakadóan egy meccsen bármi megtörténhet, így az első pillanattól fogva élesnek kellett lennünk. Jó formában, felkészülten érkeztünk a négyes döntőre.

A bajnokságban mindkét mostani ellenfelünktől, a MAFC-től és a BKG-tól is kikaptunk idegenben, szóval tisztában voltunk vele, semleges pályán is kemény, küzdelmes meccsek várnak ránk. Ez így is alakult aztán, de a csapatunk mentális erejét mutatja, hogy mindkét napon a mi akaratunk érvényesült a pályán.

Az egykoron Körmenden nevelkedett fiatal irányító – csereként beszállva – a döntőben összesen 20 percet játszott. Szrecsko Szekulovics vezetőedző először az első negyed kétharmadánál küldte a pályára Némethet, aki rögtön két sikeres hárompontossal jelentkezett, ezzel nagy lendületet adva együttesének.

„A döntő nagy részében mi kontrolláltuk a meccset, a második negyed közepén már tizennégy ponttal is vezettünk, viszont a nagyszünetre visszaengedtük hétre a MAFC-ot. A második félidőben újra domináltunk, és sikerült megint ellépni. A legvégén a könnyelmű hibáink révén saját magunknak tettük szorossá a meccset, hiszen egy perccel a vége előtt például nyolccal vezettünk. Összességében nem volt kérdés, melyik a jobb csapat ezen a napon – mondta. – 

Fiatalként én is igyekeztem minél többet hozzátenni, ezúttal elsősorban a kinti dobásokban tudtam a csapat hasznára. Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a sikernek.

A Hepp-kupa-győzelem után már várnak ránk az újabb feladatok: a felnőttcsapattal készülünk a BKG elleni negyeddöntőre a másodosztályban, míg az U20-as csapattal az országos döntőre hangolunk, szeretnénk ott is érmesként zárni."

(Kiemelt képen: Németh András Fotó: Girgász Péter/MKOSZ)