UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-04-13 10:56

Katona Bálint és Horváth Krisztofer duója páratlan az NB I-ben

A Nemzeti Sport az OTP Bank Ligában meglepetésre második helyen álló Kecskeméti TE utánpótláskorú, tehát a 2002. január 1-jén vagy az után született labdarúgóival foglalkozott, a sportnapilap szerint az öt fiatal közül ketten kiemelkednek nemcsak a csapatból, hanem bizonyos értelemben az OTP Bank Liga mezőnyéből is, hiszen a Ferencvárostól kölcsönvett Katona Bálint  hét góljával az NB I-es idény legeredményesebb korosztályos válogatottban számításba vehető játékosa, az olasz Serie A-ban szereplő Torinótól kölcsönvett  Horváth Krisztofer  pedig a 2023-as esztendő legeredményesebb, a „fiatalszabálynak” megfelelő magyar labdarúgója négy góllal. Ketten együtt a kanadai táblázaton 13 ponttal állnak (Horváth Krisztofernek a DVSC-ben volt egy, ebben az összesítésben fel nem tüntetett gólpassza), amivel

az együttes góljainak 34.2 százalékából vették ki valamilyen formában a részüket – nincs még egy ilyen eredményes utánpótláskorú páros a honi első osztályban.
Horváth Krisztofer kecskeméti színekben remekel Forrás: kecskemétite.hu

Az NS szerint a két ígéretes labdarúgó játékát élmény nézni, hiszen Horváth Krisztofer mérkőzésenként 4.8, Katona Bálint pedig 4.6 cselre vállalkozik – előbbi a bajnokság negyedik, utóbbi az ötödik legtöbb ebben a mutatóban. Vállalkozókedvüket lövéseik száma is bizonyítja, ketten együtt kilencven percre vetítve ötször próbálkoznak.

 

(Kiemelt képünkön: Katona Bálint Forrás: kecskemetite.hu)