UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-04-15 10:52

Szántosi Dávid dobogós lett párosban az U19-esek között Podgoricában

Szántosi Dávid és cseh partnere, Simon Belik bronzérmes lett az ifjúsági párosok között, a döntőbe jutásért vívott csatában román duó parancsolt megálljt nekik.

A szarvasi Szántosi Dávid – a cseh Simon Belikkel az oldalán – előbb 3:0-ra verte a Milos Rahovics, Andrej Milosevics montenegrói kettőst a legjobb 16 között, majd a negyeddöntőben négyszettes győzelmet aratott a Minszeok Gil, Junszung Oh dél-koreai egység ellen az U19-esek páros versenyében Podgoricában, a montenegrói nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon. Ezzel a magyar-cseh duó bejutott az elődöntőbe, amelyben szombat délután az első kiemelt párossal, a román Eduard Ionescuval és Darius Movileanuval mérkőzött meg. A találkozó az esélyesebbnek vélt duó sikerét hozta, Szántosi Dávidék három szettben maradtak alul, így bronzéremmel zárták a viadalt. Ez volt a magyar csapat második dobogós helyezése a montenegrói versenyen, Barcsai Sophie és Dohoczki Nóra párosa ugyanis az U15-ös lányok mezőnyében játszott elődöntőt. Ami Szántosi Dávidot illeti, egyesben nem jutott fel a főtáblára, vegyes párosban pedig a portugál Matilde Pinto oldalán búcsúzott a legjobb 16 között.

A magyar fiúk közül egyedüliként Varga Botond harcolta ki a főtáblás szereplést az U15-ösök mezőnyében. (Csupán öt európai játékos került fel a 16-os főtáblára a serdülőkorosztályban.) A High Life SE fiatalja a nyolcaddöntőben nagy csatára késztette a kínai Wang Jixuant, de végül 3:2-re alulmaradt az ázsiaival szemben. Vegyes párosban is indult, a horvát Victoria Pustajjal a nyolcaddöntőben esett ki.

(Kiemelt képen: Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ)