UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-04-15 13:06

Vas János visszavonul, a DVTK U21-es csapatának vezetőedzője lesz

Mint már korábban kiderült, elbúcsúzik a magyar férfi jégkorong-válogatottól Vas János, ám mostanra az is biztossá vált, klubszinten is visszavonul, s átveszi a Diósgyőri VTK U21-es csapatának irányítását – jelentette be a 39 éves, korábbi kiváló csatár a miskolciak klubhonlapján.

Néhány nappal a válogatottól való visszavonulását követően Vas János bejelentette: aktív klubkarrierjét is befejezi. A 39 éves, klasszis jégkorongozó 16 évesen mutatkozott be a felnőttek között a Dunaújváros játékosaként, majd Malmőbe szerződött. Draftolták az NHL-ben, de ott végül nem lépett jégre, így visszatért a svéd elitligába – írja a Nemzeti Sport.

Ezt követően játszott a Fehérvárban, a francia, a cseh és a szlovák élvonalban is, majd 2017 óta egy egyéves kitérőt leszámítva a DVTK-ban jégkorongozott. 171-szer szerepelt a magyar válogatottban.

Visszavonulását követően edzőként folytatja, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia U21-es csapatának lesz a vezetőedzője,

Rusznyák Szilárd utódjaként. A klub interjút is készített vele ennek kapcsán.

Hosszú és tartalmas pályafutást tudok magam mögött, amit lezárni is tudni kell. Már gondolkodtam az évek során, mikor és milyen módon szeretném befejezni karrierem. Fontosnak tartottam, hogy az utolsó szezonom után még akarjanak a szurkolók és a stábtagok a jégen látni a következő évadban is. Nem szerettem volna olyanokat hallani, hogy »már inkább hagyd abba ezt öreg, csinálj valami mást«!”

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a nehéz és kihívásokkal teli feladat elvégzéséhez bizalommal fordult felém az akadémia menedzsmentje.

Mindent, amit elkezdek, a lehető legjobban szeretném kivitelezni” – mondta Vas János visszavonulásáról és a kinevezéséről a DVTK honlapján.

(Kiemelt kép forrása: DVTK)