UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-04-16 14:39

Hat tapasztalt leányversenyző képviseli Magyarországot a jereváni ifjúsági Európa-bajnokságon

A Horváth Kármen, Horváth Laura, Drobilits Adrienn, Kovács Nikolett, Komjáthi Nóra és Szira Zsófia összetételű küldöttség képviseli Magyarországot az Örményországban rendezendő ifjúsági Európa-bajnokságon a leányok mezőnyében – Seres Attila, a leányszakág vezetőedzője optimistán várja a tornát.

Az Európa-bajnokságot az örmény fővárosban, Jerevánban rendezik április 23. és május 4. között, a magyar lánycsapatot hat bokszoló képviseli – közülük mindannyian szerepeltek már nagy versenyen, úgyhogy a cél az éremszerzés – adta hírül a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Kovács Nikolett 2021-ben junior Eb-bronzérmet szerzett Grúziában, amelyet tavaly egy ifi harmadik hellyel is megtoldott. Komjáthi Nóra a 2022-es ifjúsági világbajnokságon a pontszerző ötödik helyen zárt, ezúttal a 81kg-osok mezőnyében indul. Horváth Kármen és Horváth Laura szintén szerepeltek a spanyolországi vb-n tavaly novemberben, ezúttal mindketten egy-egy súlycsoporttal lejjebb lépnek a szorítóba. Szira Zsófia a legnagyobbak között tör éremre, míg Drobilits Adrienn a junioroktól érkezik, ő a csapat legfiatalabb tagja az ifjúsági Európa-bajnokságon.

A lányok a hetet egy jó kis izomlázzal zárták, de az erősítés mellett alkalmunk volt kesztyűzni is a szlovák válogatottal az edzőtáborban. Jövő hét kedden még átmegyünk Galántára újabb közös kesztyűzésre, majd az utazásig már a formába hozás lesz a cél. Jó állapotban vannak a lányok, optimistán várjuk az Európa-bajnokság kezdetét.

– idézi a sportági szakszövetség Seres Attilát, a leányszakág vezetőedzőjét.

Összesen harminc ország jelezte részvételét az Eb-re, a legtöbb nemzet a lányok között is képviselteti magát az eseményen. Sok olyan ökölvívó érkezik Jerevánba, akik a tavalyi spanyolországi vb-n, valamint a szófiai ifjúsági Eb-n bemutatkozott, ennélfogva jó képességű versenyzőkből álló mezőny várható az örmény fővárosban.

A leánycsapat összetétele az április 23. és május 4. között rendezendő ifjúsági Európa-bajnokságon
48 kg:
Horváth Kármen
50 kg: Horváth Laura
52 kg: Drobilits Adrienn
70 kg: Kovács Nikolett
81 kg: Komjáthi Nóra
81+kg: Szira Zsófia

(Kiemelt kép forrása: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)