UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-04-18 08:59

Csaknem ezerháromszáz a fiatalok játékperce az NB I 27. fordulójában

A labdarúgó NB I 27. fordulójában összesen 1281 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; tíz klubban huszonegy ifjonc bizonyíthatott.

Az OTP Bank 27. fordulóját követően, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es születésű vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: huszonegy játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

A Debrecen és a Puskás Akadémia találkozóján (0–1) a hazaiaknál nem lépett pályára magyar utánpótláskorú, a vendégeknél azonban kettő is. Bal oldali szélsőként kapott helyet a kezdőben Komáromi György, aki 87 százalékban pontosan passzolt, ám két beadásából egy sem talált társat, párharcait 23 százalékban nyerte, kettőből egy csele jött be, két labdaszerzésére hét labdavesztés jutott (abból egy a saját térfelén). Gruber Zsombor csatárt játszott, kapura lövéssel nem próbálkozott, passzainak 65 százaléka volt pontos, egy kulcspasszt adott, párharcainak a 24 százalékát nyerte meg, hét cseléből három jött be.

A Kecskemét és a Zalaegerszeg bajnokiján (3–0) a hazaiaknál

Horváth Krisztofer gólt lőtt és gólpasszt adott.

A Nemzeti Sport által 7-es osztályzattal a mérkőzés legjobbjának választott bal oldali támadó aktív volt, hat kapura lövéssel próbálkozott, 24 párharcot vívott (a felét nyerte meg), 11 cselt húzott meg, amiből nyolc bejött. A helyére becserélt Katona Bálintnak egy lövése volt, 82 százalékos pontosságal passzolt, egy kulcspasszt osztott ki, öt cseléből három volt sikeres. A vendégeknél Szalay Szabolcs kezdett, a támadónak egy lövése volt, passzainak fele volt pontos, nyolc párharcából kettőt nyert meg. A helyére beküldött Németh Dánielnek négy kapura lövési kísérlete volt, passzainak 50 százaléka volt pontos, párharcait 17 százalékban nyerte meg. A szintén a szünetben pályára vezényelt Klausz Milánnak két lövése volt, passzainak 77 százaléka volt pontos, párharcainak a felét megnyerte.

A Mezőkövesd és a Vasas meccsén (1–4) Kállai Kevin jobbhátvédet játszott, passzainak 77 százaléka volt pontos, egy lövése volt, beadással nem próbálkozott, párharcainak 24 százalékát nyerte meg, két-két szerelése, illetve labdaszerzése, valamint nyolc labdavesztése volt (abból kettő a saját térfelén). Az angyalföldieknél középhátvédként szerepelt Iyinbor Patrick, az FTC-től kölcsönvett bekk passzainak 98 százaléka pontos volt, egy lövéssel próbálkozott, párharcainak 55 százalékát nyerte meg, egy szerelése, hét labdaszerzése, valamint két labdavesztése volt.

A jobb oldali középpályásként bevetett Szilágyi Szabolcs két gólpasszal hálálta meg a bizalmat.

Emellett 85 százalékban passzolt pontosan, egy jó beadása volt, párharcait 44 százalékban nyerte meg, egy sikeres csele, négy labdaszerzése, valamint hat labdavesztése volt.

A Ferencváros és a Bp. Honvéd ütközetén (3–0) Baráth Péter a hajrában állt be a listavezetőhöz, 82 százalékban passzolt pontosan, öt párharcából négyet megnyert. Lisztes Krisztián ezúttal négy percet töltött a pályán. A kispestiek kapuját Dúzs Gellért őrizte, ám a 29. percben, egy védés után, sérülés miatt le kellett cserélni. Belső védőt játszott Szabó Alex, aki 86 százalékban pontosan passzolt, párharcait 62 százalékban nyerte meg, három szerelése, öt labdaszerzése, továbbá három labdavesztése volt a saját térfelén. Eördögh András jobb oldali szárnyvédőként kapott szerepet, passzainak 69 százaléka volt pontos, egy pontatlan beadása volt, párharcainak 39 százalékát nyerte meg, egy sikeres csellel rukkolt ki, két szerelése, 11 labdaszerzése, illetve hét labdavesztése volt (abból három a saját térfelén). Jobb oldali támadóként kezdett Kocsis Dominik, akinek egy kapura lövése volt, öt passzából négy volt pontos, párharcainak 36 százalékát nyerte meg, két jó csele volt. Csereként lépett pályára Keresztes Noel, a védekező középpályás párharcainak ötödét nyerte meg, mind a hat passza pontos volt, kétszer szerzett labdát.

A Kisvárda és a Fehérvár mérkőzésén (0–0) a hazaiak kapuját Hindrich Ottó őrizte meg a góltól, a magyar állampolgársággal is rendelkező kapusnak egy védése volt. A vendégeknél nem lépett pályára utánpótláskorú magyar.

Az Újpest és a Paks összecsapásán (3–2) a lilák jobb oldali szélsőjeként kezdő

Varga Balázs csapata második gólját készítette elő.

A gólpasszt jegyző játékos passzainak 59 százaléka volt pontos, egy kulcspasszt adott, két beadásából egy volt pontos, párharcainak 41 százalékát nyerte meg, három cseléből egy sem jött be. A vendégeknél Vas Gábor belső védőt játszott, passzainak 81 százaléka volt pontos, párharcait 59 százalékban vívta meg sikerrel, öt szerelése mellett hét labdaszerzése és öt labdavesztése volt (abból egy a saját térfelén). A középpályásként szerepeltetett Gyurkits Gergő passzainak 45 százaléka volt pontos, egy lövése volt, párharcainak 30 százalékát nyerte meg, ötből egy csele jött be, két szerelése, két labdavesztése és hét labdavesztése volt (abból kettő a saját térfelén). 

 

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI
AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 27. FORDULÓJÁBAN:

Csapatonként

Bp. Honvéd: 29+79+102+70+31=311 perc
Vasas: 96+78=174 perc
Puskás Akadémia: 67+86=153 perc
Zalaegerszeg: 47+47+46=140 perc
Paks: 83+49=132 perc
Mezőkövesd: 96 perc
Kisvárda: 94 perc
Kecskemét: 62+30=92 perc
Újpest: 72 perc
Ferencváros: 13+4=17 perc

Játékosonként
Eördögh András (Bp. Honvéd): 102 perc
Iyinbor Patrick (Vasas): 96 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 96 perc
Hindrich Ottó (Kisvárda): 94 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 86 perc
Vas Gábor (Paks): 83 perc
Szabó Alex (Bp. Honvéd): 79 perc
Szilágyi Szabolcs (Vasas): 78 perc
Varga Balázs (Újpest): 72 perc
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd): 70 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 67 perc
Horváth Krisztofer (Kecskemét): 62 perc
Gyurkits Gergő (Paks): 49 perc
Klausz Milán (Zalaegerszeg): 47 perc
Németh Dániel (Zalaegerszeg): 47 perc
Szalay Szabolcs (Zalaegerszeg): 46 perc
Keresztes Noel (Bp. Honvéd): 31 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 30 perc
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd): 29 perc
Baráth Péter (Ferencváros): 13 perc
Lisztes Krisztián (Ferencváros): 4 perc
ÖSSZESEN: 1281 perc

(Kiemelt képünkön: Horváth Krisztofer (jobbra) a ZTE FC ellen Forrás: MTI)