UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-04-22 09:02

A PVSK önbizalommal, éremesélyesként várhatja az U20-as országos döntőt

Többek között az NKA Pécs, a MAFC és a Vasas Akadémiát is megelőzve a Pécsi VSK-Veolia csapata – meglepetésre – az első helyen zárta az alapszakaszt az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság B-csoportjában, ezzel bejutott a korosztály április végi, debreceni nyolcas döntőjébe. Rab Gyula vezetőedzőt kérdeztük a remek szereplés hátteréről.

A záró fordulóban a címvédő NKA Pécset is legyőzve (72–70) a PVSK-Veolia végzett az élen az alapszakaszban az U20-as férfi kosarasok második legerősebb, B jelű csoportbjában. A Rab Gyula vezette pécsiek 23/1-es mérleggel fejezték be a bajnokság ezen szakaszát, és érdemelték ki helyüket az április 27-29. közötti, Debrecenben rendezendő országos döntőben.

„A bajnokság kezdetén még korántsem gondoltuk volna, hogy ilyen jól fogunk szerepelni végül, és akár megnyerhetjük a B-csoportot – nyilatkozta Rab Gyula vezetőedző az Utánpótlássportnak. –

Majd idővel, ahogyan elkezdtek jönni sorozatban a győzelmek, ráadásul idegenben is rendre remekelt a fiúk, egyre merészebbek lettek a tervek. Az alapszakasz végére kiválóan összeállt a társaság."

A jövő csütörtökön kezdődő nyolcas döntő a Sopron vár a PVSK-ra a negyeddöntőben.

„Összességében nyilván, nem mi vagyunk a döntő legfőbb esélyese, az A-csoportos csapatokkal a mezőnyben. Ráadásul az egyik legfontosabb játékosunk, Bor Sándor nemrégiben sérülés miatt kidőlt, így rá nem is számíthatunk majd Debrecenben – mondta a tréner. – Az országos döntő idénre megváltoztatott lebonyolítási formájában rengeteg múlik az első meccsen, a negyeddöntőben. Rendkívül emény meccs várható a Sopron ellen.

A fiúk nagyon szeretnének bizonyítani, és végül érmet nyerni, lehetőleg minél fényesebbet.

(Kiemelt kép forrása: PVSK-Veolia)