UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-04-23 09:03

Benedek-gólok és KSI-búcsú a férfiélvonalban

A férfi vízilabda ob I alapszakaszának utolsó fordulójában a kieső KSI-ben Benedek Mór megszerezte első élvonalbeli góljait.

A főként utánpótláskorúakra épülő KSI férfi vízilabdacsapatának élvonalbeli sorsa már hétközben megpecsételődött, amikor a Szentes győzni tudott Szegeden, és helyet cserélt a sportiskolásokkal a tabella végén.

Horváth János fiatal együttese az alapszakasz utolsó, 26. fordulójában az OSC-t fogadta, és bár jól kezdett, végül papírformának megfelelő, de tisztes, 18–10-es vereséget szenvedett, így kiesett az első osztályból A találkozón a 2020 júniusában elhunyt háromszoros olimpiai bajnok legenda, Benedek Tibor fia, Mór megszerezte első góljait az ob I-ben.

A 15 esztendős ígéret két lövésből kétszer volt eredményes a komoly játékerőt képviselő OSC ellen.
Benedek Mór megszerezte első élvonalbeli góljait Forrás: KSI

Mellette a csapat házigólkirálya, Szalai Péter lőtt hármat. A 19 éves Szalai a bajnokságban jegyzett 55 góljával az alapszakasz góllövőlistájának a nyolcadik helyén zárt. A felnőttválogatott edzésére is meghívott játékos számára azért is volt különleges az összecsapás, mert a következő évadtól éppen az OSC játékosa lesz.

„Jól kezdtünk, és két és fél negyedig egy-két gólon tartottuk az OSC-t, ami fantasztikus eredmény számunkra – értékelt Szalai a meccs utáni sajtótájékoztatón. – A végére elfáradtunk. Hosszú szezon van mögöttünk, de a meccs jó lezárása volt az idénynek. Innentől a fókusz az ifibajnokságon lesz.”

Szalai Péter az OSC-ben folytatja Fotó: Nyolcas Ivett

„Ebben az összeállításban ez volt az utolsó mérkőzésünk – mondta Horváth János. – Ez érzelmileg mindig nehéz. A harmadik negyedig egészen jól játszottunk, utána a hazaiak erőnlétben és a rutinjukkal fölénk nőttek. De örülök, hogy egy jót játszottunk.”

Ahogy Szalai is említette, a KSI az ifjúsági bajnokságban vigasztalódhat. A csapat vezeti a korosztályos bajnokság középszakaszának felsőházát, a bajnoki cím sorsa majd nyolcas döntőben dől el. A KSI tehát jövőre ismét a felnőtt másodosztályban szerepel, de a kiváló utánpótlás-nevelő klub célja nem is lehet majd más, mint az ismételt feljutás, hogy a reménységei újabb évig edződhessenek, fejlődhessenek a világ legerősebb bajnokságában.

(Kiemelt képünkön: a KSI búcsúzott az ob I-től Forrás: ksipolo.hu)